Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhý kurz pro ukrajinské psychology

Ve dnech 27. – 30. 4. 2015 se v prostorách Školicího střediska Státního veterinárního ústavu Praha-Lysolaje odehrál již druhý kurz pro ukrajinské psychology - školitele v poskytování psychosociální pomoci při mimořádných událostech na Ukrajině, který byl organizován Charitou ČR ve spolupráci s MV-GŘ HZS ČR. Odborným garantem byla PhDr. Zuzana Dittrichová, vedoucí psycholog HZS ČR, která vytvořila obsahovou koncepci kurzu a zajistila lektory jednotlivých témat.
 
Účastníci si tentokrát rozšířili své znalosti a dovednosti v oblasti práce s migranty, práce s rodinami, s lidmi po vážném zranění či s tělesným postižením, zorientovali se také v tématu truchlení a v tématu práce s osobami, které byly v zajetí, prožily zkušenost rukojmí, násilí apod. Na rozdíl od prvního běhu lektorovaného psychology HZS ČR byl tento běh lektorován téměř výhradně externími odborníky, specialisty ve zmíněných oblastech. Lektory byli Ing. Věra Roubalová Kostlánová, Ing. František Cihlář, Bc. Pavla Jakymčuk, Vítězslav Vurst, B. Th., MUDr. Jiří Kříž, Ph. D., Mgr. Zuzana Hrušková, Mgr. Štěpán Klen a Mgr. František Jiří Průža.
 
(Tento týdenní seminář navazoval na týdenní kurz, který se uskutečnil v říjnu 2014 a během kterého psychologové HZS ČR přednášeli témata z oblasti práce s akutním stresem, traumatem a PTSD, včasného zásahu a uznání PTSD, možných postupů diagnostiky a léčby, principů týmové
a terénní práce a psychohygieny).

vytisknout  e-mailem