HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dřevěný kostel sv. Michaela ze 17. století v zahradě Kinských byl požárem zasažen v plném rozsahu

Čtyři profesionální a dvě dobrovolné jednotky zasahovaly ve středu 28. října 2020 od 15:06 hodin v zahradě Kinských. Hořel tam celodřevěný kostel sv. Michaela.

Při příjezdu prvních jednotek bylo zřejmé, že plameny zasáhly kostel prakticky v plném rozsahu. Hasiči nasadili čtyři vodní proudy a zasahovali v dýchací technice. Před půl čtvrtou došlo bohužel ke zřícení dřevěné konstrukce věže kostela.

Z objektu hasiči vynesli několik propan-butanových lahví, které ochlazovali. V 15:44 byla ohlášena lokalizace požáru, probíhalo dohašování ohořelých částí kostela. S ohledem na počet jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu.

Fotogalerie

Dřevěný kostel sv. Michaela v zahradě Kinských, který pochází ze 17. století a byl k nám dovezen ve 20. století z Ukrajiny, byl ve středu 28.10.2020 v odpoledních hodinách zasažen požárem v plném rozsahu. Na hašení byly nasazeny4 vodní proudy a na místě zasahovaly 4 profesionální a 2 dobrovolné jednotky.

Příčinu požáru a rozsah škod zjišťují hasičští a policejní vyšetřovatelé. Vzhledem ke stáří kostela, který pochází ze 17.století, budou však škody značné.

vytisknout  e-mailem