HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravu opět komplikuje zledovatělá silnice, sníh i popadané stromy

Hasiči opět vyjížděli k řadě uvízlých kamionů, osobních aut, sypačů i autobusů. Od středeční 18 hodiny do čtvrteční 9 hodiny ranní likvidovali hasiči celkem 49 událostí.

Opět se ve většině případů jednalo zejména o vytažení zapadlých automobilů. Pod tíhou sněhu, ale i po silnějším větru, hasiči odstraňovali i řadu polámaných, vyvrácených i spadlých stromů.

Například jsme zasahovali v Koclířově, kde kamion zablokoval silnici. Do Koclířova se během noci vraceli hasiči ještě v případě vzpříčeného kamionu. Vše se obešlo bez zranění. V Krouně bylo nutné vyprostit zapadlou dodávku a v Hamrech spadl strom. Ten při pádu strhl telefonní dráty. V Žichlínku vytahovali hasiči vzpříčený kamion přes celou silnici. Zapadlý autobus vytahovali hasiči také v Horním Třešňovci. Autobus s nákladním autem se střetly v Klášterci nad Orlicí. I tady zasahovali hasiči a pomohli s vyproštěním. Událost se obešla bez zranění. Hned dva zásahy evidují i hasiči v obci Ostřešany, kde zhruba po půl hodině skončily celkem tři vozy v příkopě.

Dle silničářů v Pardubickém kraji komplikuje dopravu sníh, který leží na silnicích ve výše položených oblastech. Většinou je po solení rozbředlý, místy i uježděný, lokálně se tvoří náledí či sněhové jazyky. Kluzké vozovky jsou například v okolí Litomyšle, Hlinska, Ústí nad Orlicí, Poličky, Skuteč, Žamberka a v Železných horách. Silnice I/11 přes Suchý vrch je sjízdná jen se sněhovými řetězy. U Vysokého Mýta se místy tvoří sněhové jazyky, v okolí Lanškrouna náledí.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Klášterec nad Orlicí

Klášterec nad Orlicí 

Detailní náhled

Koclířov 4h ráno

Koclířov 4h ráno 

Detailní náhled

Krouna 18 hodin

Krouna 18 hodin 

Detailní náhled

Koclířov 5h

Koclířov 5h 

Detailní náhled

Žichlínek 6h

Žichlínek 6h 

Detailní náhled

Ostřešany 7-30h

Ostřešany 7-30h 

Detailní náhled

Ostřešany 8h

Ostřešany 8h 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem