HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehody zaměstnávaly hasiče na území celého Královéhradeckého kraje

U Chvalkovic na Náchodsku a u Všestar nedaleko Hradce Králové skončily nehody vážnějšími zraněními řidičů. 

   První zářijový den letošního roku byl nejenom ve znamení deště, ale také dopravních nehod. Hasiči jich na území Královéhradeckého kraje řešili jenom během pátečního dne více než patnáct a většinu z nich ve ztížených podmínkách způsobených vytrvalým deštěm. Nejvážnější byly dopravní nehody u obce Chvalkovice a také poblíž Všestar.

   Při nehodě u Chvalkovic na Náchodsku došlo krátce po jedné hodině odpolední v zatáčce na silnici mezi Chvalkovicemi a obcí Dolany ke střetu traktoru (s přívěsem) a osobního automobilu značky Škoda Fabia. Traktoru se po střetu ulomilo a uvolnilo jedno ze zadních kol a skončil na boku, osobní vozidlo bylo nárazem odmrštěno mimo vozovku. K události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Jaroměř. Na místě zjistili, že oba zúčastnění řidiči vyžadují ošetření. Vážněji zraněný byl muž, který cestoval sám v osobním vozidle. Hasiči mu nasadili krční límec, uložili ho do vakuové matrace a zraněnou paži mu zakryli sterilním obvazem. Následně muže předali do péče zdravotnické záchranné služby. Oba muži byli transportováni do zdravotnického zařízení. Hasiči na místě události strávili několik dalších hodin, když u havarovaných vozidel provedli protipožární opatření, asistovali policii a následně odstraňovali následky nehody. Dopravní provoz byl v místě obnoven až kolem šesté hodiny odpoledne.

   Další vážná dopravní nehoda se stala krátce před čtvrtou hodinou odpoledne na silnici I/35 u Všestar nedaleko Hradce Králové. Střetly se zde čelně dva osobní automobily. V každém z nich cestovala jedna řidička. Vážnější zranění utrpěla žena ve vozidle, jehož vrak zůstal po nárazu poškozený na vozovce. Profesionální hasiči z Hradce Králové a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Chlumu museli zaklíněnou ženu v bezvědomí vyprostit za pomocí hydraulických nástrojů a předali ji do péče zdravotnické záchranné služby. Poté hasiči odstraňovali následky nehody. Silnice byla v místě na více než hodinu zcela uzavřena.

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

1.9.-Všestary2

1.9.-Všestary2 

Detailní náhled

1.9.-Všestary1

1.9.-Všestary1 

Detailní náhled

1.9.-Chvalkovice3

1.9.-Chvalkovice3 

Detailní náhled

1.9.-Chvalkovice2

1.9.-Chvalkovice2 

Detailní náhled

1.9.-Chvalkovice1

1.9.-Chvalkovice1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem