HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehody, popadané stromy, zapadlá vozidla a další zásahy. Hasiči na Vysočina od včerejšího do dnešního rána řešili na pět desítek událostí

Sérii středečních dopravních nehod, které se naštěstí obešly bez vážnějších následků, odstartovala pár minut po půlnoci dopravní nehoda čtyř nákladních vozidel u obce Strměchy na Pelhřimovsku. Komunikace zůstala neprůjezdná a na místo události musela být povolána těžká technika specializované firmy. 

Po poledni vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod společně s jednotkou HZS SŽDC Havlíčkův Brod na komunikaci k obci Břevnice. Nákladní vůz při couvání narazil do stromu, ten padl na komunikaci a bránil provozu. Hasiči padlý strom odstranili a za použití těžké techniky nákladní vůz vyprostili.

Před jednou hodinou dopoledne vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí k ohlášenému čelním střetu dvou vozidel na komunikaci u obce Dolní Bory. Nehoda si vyžádala jedno zranění.

V 13,20 hod došlo k dopravní nehodě nákladního vozidla a autobusu na komunikaci u Pavlova. Nehoda se obešla bez zranění osob. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkou dobrovolných hasičů z Bohdalova.

V 13,56 hod skončil v příkopu autobus u obce Přibyslavice. Událost se obešla bez zranění osob. Autobus zpět na komunikaci vyprostili třebíčští profesionální hasiči.

V 14,47 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš k ohlášené nehodě dodávky na komunikaci spojující Osovou Bitýšku a Velkou Bíteš. Nehoda se obešla bez zranění.

V 15,39 hod havaroval osobní vůz na komunikaci spojující Jihlavu a Brtnici. Nehoda si vyžádala jedno zrnění. Na místě zasahovali jihlavští profesionální hasiči.

Před čtvrtou hodinou odpoledne vyjeli humpolečtí profesionální hasiči k ohlášenému kamionu, který zablokoval nájezd na dálnici D1 u Humpolce.

Po půl páté odpoledne se střetl osobní vůz a autobus přímo v Telči. Při nehodě se zranil řidič osobního vozidla.

Před jedenáctou hodinou v noci vyjela jednotka profesionálních hasičů z Telče vyprostit dva kamiony, které blokovaly provoz na komunikaci u obce Dyjice.

Ve čtvrtek před jednou hodinou v noci vyjela jednotka jihlavských profesionálních hasičů  společně s profesionálními hasiči z Velkého Meziříčí k ohlášenému nárazu dodávky do nákladního vozidla na 121. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Nehoda si vyžádala jedno zranění.

Před sedmou hodinou rána došlo k nehodě osobního vozidla na komunikaci u obce Dvorce na Jihlavsku. Nehoda si vyžádala jedno zranění.

Vyprošťovat zapadlá vozidla museli hasiči na Pelhřimovsku u Černovic, Metánova a Maštálky. Na Havlíčkobrodsku bránila zapadlá vozidla v dopravě u Zvonějova, Skuhrova, Petrovic, Úsobí a obce Marieves. Problémy byly i na Jihlavsku, vyprošťovat zapadlá vozidla museli hasiči u obce Nová Ves,  Helenína, Ždírce, Kalhova a Dobronína. Na Třebíčsku vyprošťovali hasiči vozidla u Chlístova, Přibyslavic, Jaroměřic nad Rokytnou, Jinošova a obce Štěměchy. Ani Žďársku se nevyhnuly komplikace v dopravě. Hasiči vyprošťovali vozidla u Zadního Zhořce, Křídel, Lhotky a Poděšína.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Břevnice

Břevnice 

Detailní náhled

Břevnice

Břevnice 

Detailní náhled

Nová Ves

Nová Ves 

Detailní náhled

Nová Ves

Nová Ves 

Detailní náhled

Humpolec -nájezd

Humpolec -nájezd 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem