HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

DOPRAVNÍ NEHODY BĚHEM VELIKONOČNÍCH SVÁTKŮ

V roce 2016 od Velkého pátku do Velikonočního pondělí hasiči v Plzeňském kraji zasahovali u 12 dopravních nehod. Nejbezpečněji na silnicích, alespoň z pohledu hasičské statistiky, bylo na Klatovsku, hasiči nevyjeli ani k jedné dopravní nehodě. Nejvíc se bouralo na Tachovsku a Plzeňsku – 4 dopravní nehody, na Domažlicku a Rokycansku po dvou dopravních nehodách.

Podle dnů se nejvíce bouralo na Velký pátek, to zasahovali hasiči u pěti nehod, a během Velikonoční neděle – 4 dopravní nehody.

Během těchto nehod jeden člověk zemřel a 10 osob bylo zraněno. Všechna zranění byla lehčího charakteru.

25.3.2016 DN Nová Hospoda (TC 4.26).JPGNa Velký pátek u Nové Hospody hasiči z Tachova od půl páté ráno odstraňovali olej, který unikl z havarovaného auta. Skvrna se táhla v délce cca 80 metrů. Vozidlo se v době příjezdu jednotky na místě již nenacházelo.





 

25.3.2016 DN Plzeň, Kyšice 01 (PM 16.13).jpgDruhá velkopáteční nehoda se stala až po zhruba 12 hodinách od té první v Kyšicích. Na návsi nákladní automobil narazil do stojícího vozidla, reklamní cedule a dopravního značení, které následně poškodilo další osobní auto. Zároveň došlo k znehodnocení části zeleně patřící obci. Řidič u této nehody nezastavil, pokračoval v jízdě dále na Ejpovice. V zatáčce nad obcí pak skončil mimo vozovku. Od místa první nehody z NA unikala nafta na komunikaci i do pole vedle silnice. Hasiči z PS Plzeň Střed a PS Rokycany společně s jednotkou SDH Ejpovice a SÚS museli ošetřit povrch vozovky v celé délce mezi nehodami. Pod poškozenou nádrž hasiči položili nádoby, do kterých unikající naftu jímali. Na místo se dostavila pracovnice z odboru Životního prostředí, která řešila s firmou odstranění kontaminované zeminy.

Po páté hodině odpoledne mezi obcí Žebráky a Dlouhým Újezdem hasiči z Tachova asistovali ZZS při ošetření lehce zraněné spolujezdkyně. Z havarovaného auta provozní kapaliny neunikly.

25.3.2016 DN Domažlice (DO 19.55).jpgV Domažlicích na světelné křižovatce ulic Na Přeložce a Nádražní havarovala dvě osobní auta pár minut před osmou hodinou večer. Zraněná řidička odmítala zpočátku zdravotní vyšetření. ZZS si ji převzala do péče a následně ji odvezla do nemocnice. Řidič druhého vozu vyvázl bez zranění. Provozní kapaliny z vozidel neunikly.  


 

25.3.2016 DN Bezvěrov (PS 21.05).JPGPo deváté hodině večer mezi Bezvěrovem a Plzní likvidovali následky nehody dvou osobních aut hasiči z Plzeňského (Košutka) a Karlovarského kraje (Toužim). Nehoda si vyžádala lehká zranění třech osob.  







26.3.2016 DN Dobřany (PJ 11.44).JPGNa Bílou sobotu u dopravní nehody zasahovaly pouze jednotky HZS Přeštice a SDH Dobřany. Na silnici II/180 poblíž Dobřan byla sražena dvě divoká prasata. Jedno z nich vběhlo pod osobní auto, druhé se střetlo s motorkou. Hasiči ošetřili motorkáři povrchové poranění na ruce. Na likvidaci uniklých provozních kapalin hasiči použili sorbent. Po dobu zásahu jednotky na místě usměrňovaly provoz.   



 

27.3.2016 DN Radnice (RO 5.29).JPGNa Velikonoční neděli vyjeli k první dopravní nehodě hasiči v Radnicích. Osobní auto spadlo na střechu do koryta místního potoka. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči preventivně nainstalovali na hladinu norné stěny kvůli možnému úniku provozních kapalin, ty ale ani během manipulace s vozem neunikly.  Z potoka hasiči zachránili osobní věci řidiče a pomohli odtahové službě vozidlo vyprostit.





27.3.2016 DN Jadruž (TC 6.46).JPGKolem ¾ na sedm ráno se setkaly jednotky HZS Tachov a SDH Planá u odbočky na Dolní Jadruž. Řidička osobního auta nedala přednost vozidlu, ve kterém jeli dva příslušníci HZS do služby. Řidička a příslušník, který řídil, vyvázli s lehčím poraněním. Druhého hasiče odvezla ZZS preventivně do nemocnice na vyšetření. Oba naši hasiči jsou v pořádku, ještě ten den se vrátili dosloužit směnu. Hasiči se postarali o vozidlo svého kolegy, odtah druhého auta si zajistil majitel sám.


 

27.3.2016 DN Hrádek (RO 12.10).JPGDeset minut po poledni vyjeli hasiči z Rokycan do Hrádku k nehodě dvou osobních aut. Vzhledem k tomu, že se vozidla střetla před místní zbrojnicí, dobrovolní hasiči k nehodě „vyšli“. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem, jedno z havarovaných vozidel pomohli naložit na odtahovou službu, druhé odstavili na přilehlé parkoviště.

Po půl osmé večer hasiči z Domažlic poblíž Hostouně zlikvidovali následky střetu dodávky se zvěří.
  

28.3.2016 DN Plzeň (PM 11.59).JPGPrvní nehoda Velikonočního pondělí se stala krátce před polednem v Plzni na Chodském náměstí. Osobní auto se střetlo s motorkou. Hasiči z PS Střed pomáhali ZZS resuscitovat motorkáře. Přes veškerou snahu vážným zraněním podlehl. Po vyšetření nehody policií hasiči odstranili z vozovky polámané fragmenty havarovaných dopravních prostředků.

Poslední z Velikonočních nehod se stala na Tachovsku. Osobní auto narazilo poblíž Kočova do stromu. Hasiči poskytli řidičce a malému dítěti předlékařskou pomoc. Obě osoby vyvázly s lehčím poraněním. Následně si je ZZS převzala do péče. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

vytisknout  e-mailem