HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehoda uzavřela na několik hodin strakonickou silnici u Zbenice

Ve středu 10. dubna krátce před jedenáctou hodinou přijali středočeští hasiči oznámení o dopravní nehodě nákladního a osobního automobilu na silnici I/4 u rybníku Cunát v katastru obce Zbenice v okrese Příbram. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanice Příbram a dobrovolnou jednotku obce Zalužany, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod. První jednotka byla na místě za devět minut od ohlášení nehody.

Po příjezdu k události velitel zásahu upřesnil, že účastníky dopravní nehody jsou osobní automobil, nákladní vozidlo a dodávka s přívěsem. Jedné zraněné osobě poskytli hasiči předlékařskou péči do příjezdu zdravotnické záchranné služby, která nakonec pacienta odvezla do nemocnice. Jednotky dále zajistily stabilizaci vozidla, které viselo na svodidlech, a zasypaly uniklé provozní kapaliny. Vzhledem k předpokládanému delšímu uzavření strakonické silnice zřídila policie v obou směrech objízdné trasy a řídila odklon.

Jako posilová jednotka byl na místo zásahu povolán vyprošťovací automobil z benešovské stanice, který pomůže vytáhnout havarovaná vozidla, aby byla silnice co nejdříve zprůjezdněna. Policie odhaduje obnovení provozu kolem 15. hodiny.

por. Bc. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem