HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehoda u Čínova

3FOTOGALERIEVe středu 18. října 2017 v 12:46 vyhlásilo operační středisko poplach hasičům na stanici v Klatovech a vyslalo je za město k odbočce na Čínov, kde se čelně střetla dvě osobní vozidla. Obě vozidla po nárazu skončila přední částí v příkopu.

Ve vozidlech cestovali pouze řidiči. Hasiči okamžitě oběma začali poskytovat první pomoc.

Řidička jednoho vozidla nebyla zjevně zraněna, ale v průběhu zásahu se jí přitížilo. Hasiči ji uložili do úlevové polohy, čímž se její stav zlepšil ZZS ji odvezla do nemocnice na podrobné vyšetření.

Řidič druhého vozidla ležel při příjezdu hasičů v příkopu. Hasiči mu z důvodu podezření na poranění krční páteře nasadili límec a po příjezdu ZZS spolupracovali při jeho dalším ošetření. ZZS po zhodnocení zdravotního stavu na místo povolala LZS. Hasiči připravili pro vrtulník přistávací plochu na přilehlé louce a pomohli zraněného přenést na palubu.  

Z obou vozidel unikla na silnici chladicí kapalina a oleje. Hasiči skvrnu o rozměrech asi 1x5 metrů zlikvidovali pomocí sorbentu. 

Po zaměření místa nehody PČR hasiči sebrali použitý sorbent i střepy a spolupracovali s odtahovou službou při nakládání havarovaných vozidel. 

vytisknout  e-mailem