HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehoda na Rychnovsku skončila zraněním několika osob

Nehodu i zásah záchranářů doprovázel intenzivní déšť. 

   Dnes 14.7. před desátou hodinou dopoledne došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů na silnici druhé třídy mezi obcemi Deštné v Orlických horách a Sedloňov na Rychnovsku. Automobily Škoda Octavia a Wolkswagen Golf zůstaly po čelním střetu zčásti na vozovce.
   Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Deštného v Orlických horách. Ihned po příjezdu zahájili záchranné práce. Ve vozidle Volkswagen cestovaly tři osoby, z nichž jedna byla lehce zraněna. Řidič a spolujezdec z druhého vozidla byli poraněni vážněji. Hasiči jim poskytli předlékařskou první pomoc, za použití páteřní desky je z vraku automobilu vyprostili a následně předali do péče zdravotnické záchranné služby. Jedna osoba byla transportována do zdravotnického zařízení letecky, zbylé čtyři za účelem ošetření a pozorování  postupně dvěma sanitními vozy.
   Hasiči zajistili vozidla proti možnému vzniku požáru a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Celý zásah byl náročný také proto, že probíhal v intenzivním dešti.
   Silnice byla v místě dočasně uzavřena do doby vyšetření dopravní nehody policií České republiky a odstranění havarovaných vozidel.    

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Deštné1

Deštné1 

Detailní náhled

Deštné2

Deštné2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem