HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Deník jednonožce

Byli jsme ve středu 1. července v podvečer ve Východočeském divadle Pardubice na křtu knihy Deník jednonožce. Možná znáte jeden z nejznámějších blogů Jirky Švihálka nebo, chcete-li – pacholka. Jiří Švihálek ve svém deníku bez servítků a s humorem sobě vlastním, den po dni popisuje, co prožívali s manželkou po nehodě na motorce na chrudimském obchvatu 26. července 2019. Amputace nohy, nesnesitelné bolesti, přemísťování kostí v těle a zotavování. Jirka to nevzdal a svými upřímnými, sarkastickými texty motivoval čtenáře, kterých bylo postupně přes dvě stě tisíc k pozitivnímu přístupu k životu.

Byli jsme pozváni na křest a pozvání jsme velmi rádi přijali. Jako jeden z mála byl Jirka Švihálek hasičům po nehodě poděkovat za záchranu života svého i své manželky. Povídáním přímo ze zásahu do knihy přispěli i chrudimští hasiči nprap. František Rulík a nprap. Milan Hodek, kteří u nehody zasahovali. Kmotrem knihy se stal Josef Pejchal, herec Východočeského divadla Pardubice.

Knihu máme, už ji čteme a hned jsme si ji na místě pochopitelně nechali podepsat.

Děkujeme za pozvání a přejeme hlavně pevné zdraví Jirkovi i jeho ženě Kateřině, která ještě není úplně v pořádku. Oběma také přejeme hodně optimismu.    

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

deník jednonožce3

deník jednonožce3 

Detailní náhled

deník jednonožce1

deník jednonožce1 

Detailní náhled

deník jednonožce

deník jednonožce 

Detailní náhled

deník jednonožce4

deník jednonožce4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem