HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den v mateřské školce zpestřilo cvičení hasičů.

Dopoledního taktického cvičení v obci Havřice na Uherskobrodsku se zúčastnily čtyři jednotky hasičů.  

Pro víc než čtyři desítky chlapců a děvčat z mateřské školky v obci Havřice byl dnešní den velmi nevšedním a asi i na delší dobu nezapomenutelným zážitkem. Spolu se zaměstnanci školky se totiž stali účastníky taktického cvičení jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.
 
Námětem dnešního výcviku profesionálních hasičů stanice Uherský Brod a hasičů dobrovolných jednotek obcí Havřice, Vlčnov a Nivnice byl požár ve sklepním prostoru jednopodlažního objektu školky. Ten vznikl v důsledku technické závady elektroinstalace a zachvátil část skladových prostor.
 
Cvičení začalo oznámením události na operační středisko krajských hasičů v 08:52 hodin. Ještě než na místo fiktivního požáru dorazily první jednotky, učitelky evakuovaly děti z objektu. Jedno dítě a učitelka ale chyběly. Z kabinetu, kde se ukryly, je zachránili až hasiči, kteří vnikly do budovy. Pak už mohly děti z protějšího chodníku sledovat, jak hasiči vybaveni dýchací technikou připravují hadice a vnikají do prostor budovy. Mohly také vidět, jak se provádí doplnění cisterny vodou nebo odvětrání budovy ventilátory.
 
Po závěrečném průzkumu a vyhodnocení přišla definitivní tečka v podobě společné fotky.
 
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem