HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den Pardubického kraje 2023

Opět jsme byli součástí Dne Pardubického kraje - jedné z největších kulturních akcí regionu. Akce se konala 9. června v prostoru Pernštýnského a Komenského náměstí od 13.00 do 20.00 hod. Kromě bohatého kulturního programu se s ukázkou techniky a práce předvedli nejen hasiči, ale i policie, záchranka, BESIP a armáda ČR. 

HZS Pardubického kraje představil v rámci Dne Pardubického kraje ukázku požární vysokozdvižné plošiny. Jedná se o techniku, která slouží k záchraně osob při hašení požárů výškových budov. Plošinu je možné využít i jako hasící rameno  k hašení průmyslových objektů, jako jsou skladovací haly a nádrže.

Pro širokou veřejnost jsme připravili prezentační stánek, kde děti a dospělí řešili kvízy s tematikou ochrany obyvatelstva a požární ochrany. Zaměřili jsme se hlavně na linky tísňového volání, balení evakuačního zavazadla, jak se chovat při požáru a na nebezpečí chemických látek, kterých máme v regionu velké množství.

Děti a dospělou populaci jsme odměnili propagačními a vzdělávacími materiály. Na akci bylo přítomno okolo 450 účastníků.


Ing. Eva Kuthanová

Odkazy do noveho okna

Den Pak_2

Den Pak_2 

Detailní náhled

Den Pak_3

Den Pak_3 

Detailní náhled

Den Pak_4

Den Pak_4 

Detailní náhled

Den Pak_5

Den Pak_5 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem