HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den Pardubického kraje 2022

Příslušníci HZS Pardubickéh kraje se 10. června zúčastnili jedné z největších akcí regionu - Dne Pardubickéko kraje 2022, který nabídl zábavu pro každého. Akce se konala v prostoru Pernštýnského a Komenskéh náměstí od 13. do 21. hod. Kromě bohatého kulturního programu se s ukázkou techniky a práce předvedli nejen hasiči, ale i policie, záchranná služba a armáda ČR s ukázkami bojových zásahů.

HZS Pardubického kraje představil v rámci statické ukázky požární vysokozdvižnou plošinu. Jedná se o techniku, která slouží k záchraně osob při hašení požárů výškových budov. Plošinu je možné využít i jako hasící rameno  k hašení průmyslových objektů, jako jsou skladovací haly a nádrže. 

V prezentačním stánku si účastníci mohli i zasoutěžit. Zaměřili jsme se hlavně na ohlašování mimořádných událostí, jak se chovat při požáru a na nebezpečí chemických látek, kterých máme v regionu velké množství. Nově jsme ke stánku zařadili i pohybově-vědomostní soutěž "Staň se hasičem" pro budouí uchazeče o zaměstnání u hasičského záchranného sboru. Soutěžící se jednotlivých disciplín účatnili s velkou pílí a nadšením a plnili všechny požadavky jako při přijímacím řízení.

Děti a dospělou populaci jsme odměnili propagačními a vzdělávacími materiály. Na akci bylo přítomno okolo 500 účastníů.


Bc. Alexandra Vítková

Odkazy do noveho okna

Den Pak_1

Den Pak_1 

Detailní náhled

Den Pak_2

Den Pak_2 

Detailní náhled

Den Pak_3

Den Pak_3 

Detailní náhled

Den Pak_4

Den Pak_4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem