HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den otevřených dveří ÚO Příbram

V pátek 15. května se na stanicích HZS Příbram a HZS Sedlčany konal Den otevřených dveří. Podívat se přišlo přes 400 dětí z mateřských a prvního stupně základních škol i v doprovodu svých rodičů a prarodičů. 

Děti měly zájem především o hasičskou techniku. Příslušníci směny A jim ukázali veškerou dostupnou hasičskou techniku a předvedli i několik ukázek ze zásahové činnosti. Svá stanoviště měla v Příbrami také PČR, záchranná služba a dobrovolní hasiči - JPO Příbram 1. V Sedlčanech byla přítomna městská policie.

V garážích příbramské stanice čekal na děti „domeček rizik“, který mapuje kritická místa v každé části domu od sklepa až po půdu, potom se dětem ukázaly místnosti bez těchto bezpečnostních a zdravotních rizik. Na dalším stanovišti pomocí deskových her děti poznávaly, že oheň může být dobrý i zlý pán, učily se správně telefonovat na jednotlivé základní složky integrovaného systému a na didaktickém paravanu se učily krizová čísla hasičů, policie, záchranné služby i městské policie a ověřovaly si znalosti stejnokrojů, automobilů a dalšího vybavení těchto složek. Jedno stanoviště bylo zaměřeno na zručnost.

Den otevřených dveří je součástí preventivně výchovné činnosti HZS Středočeského kraje - územního odboru HZS Příbram. Letos nás potěšil velký zájem škol o bezpečnostní tematiku a také touha dětí získat nové informace.

FOTO: por. Bc. Pavel Šušola, ÚO Příbram 

kpt. Bc. Irena Dvořáková
ÚO Příbram
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem