HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den IZS ve Frýdlantu

K vidění byly ukázky vybavení a činnosti složek IZS. 

Pátek třináctého rozhodně neodradil návštěvníky Dne IZS ve Frýdlantu, naopak, na náměstí T. G. Masaryka dorazila během dne spousta natěšených dětí a rodičů, základní i mateřské školy.

K vidění byly ukázky vybavení a činnosti složek IZS. Hasiči z Raspenavy vystavili např. cisternovou automobilovou stříkačku, která je určena pro přepravu hasičů, věcných prostředků požární ochrany a nádrží na hasiva (voda, pěnidlo). Prohlédnout si bylo možné také velitelský automobil, který je určený pro velící a řídící důstojníky. Hasiči předváděli ilustrační ukázku např. hašení oleje na pánvi, hašení malého domečku nebo vyprošťování osob z havarovaného automobilu.

Během celé akce bylo také možné navštívit stánek preventivně výchovné činnosti HZS Libereckého kraje, kde děti plnily úkoly, za které dostávaly drobné dárky. Procvičovaly si čísla tísňových linek, poznávaly uniformy záchranářů z magnetické sady. Pracovaly s „domečkem rizik“, který v řezu objektem upozorňuje na nejrůznější nástrahy, se kterými se mohou v domácím prostředí setkat. Nově si mohly starší děti vyzkoušet na magnetické sadě hledání orientačních bodů v krajině, které jsou důležité pro správné a rychlé nahlášení mimořádné události na tísňovou linku. Jen během dopoledne se u preventivně výchovného stánku vystřídalo bezmála 400 lidí.

Autor: por. Bc. Lucie Hložková

Foto: HZS LK

Den IZS FrýdlantDen IZS Frýdlant

Den IZS FrýdlantDen IZS Frýdlant

Den IZS FrýdlantDen IZS Frýdlant

Den IZS FrýdlantDen IZS Frýdlant

Den IZS FrýdlantDen IZS Frýdlant

vytisknout  e-mailem