HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

DEN IZS V PŘEŠTICÍCH

IMG_2077.JPGFOTOGALERIEV úterý 23. května 2017 se v areálu ZŠ Josefa Hlávky v Přešticích uskutečnil Den s Integrovaným záchranným systémem, v rámci kterého proběhlo oblastní kolo soutěže Malý záchranář. Veškeré informace o soutěži zde.

Akci pořádalo pod záštitou svého starosty Mgr. Karla Naxera město Přeštice ve spolupráci s HZS Plzeňského kraje, Policií ČR, Zdravotnickou záchranou službou, místní Městskou policií, Českým červeným křížem, Armádou ČR a dalšími organizacemi města.

Slavnostního zahájení se zúčastnili přední představitelé složek IZS a města Přeštice.

Na samotném začátku předal místostarosta města Marek Krivda a tajemník Bezpečnostní rady ORP Přeštice Karol Polák významným hostům pamětní plakety.

Následně se všichni přítomní "rozprchli" po areálu školního hřiště, které bylo zaplněno technikou složek IZS, stánky a stanovišti soutěží pro nejmenší děti. Kromě složek IZS, tedy HZS, Záchranného útvaru i SDH, PČR a ZZS, připravila program Armáda ČR, Městská policie Přeštice, Český červený kříž a Generali pojišťovna. 

Zhruba v jedenáct hodin se ve škole rozezněl cvičný poplach a na hřiště se v rámci evakuace dostali i žáci 2. stupně. Hasiči si v rámci cvičení vyzkoušeli mimo jiné i záchranu osoby pomocí vrtulníku LZS. Vrtulník po ukončení cvičení přistál na hřišti a děti měly možnost si ho prohlédnout. Jako zlatý hřeb programu proběhla ukázka hašení pomocí hasicích přístrojů - požár nehasili před zraky žáků hasiči, ale sám pan ředitel a učitelé školy. 

vytisknout  e-mailem