HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den IZS v Klatovech

 

Ve středu 25. května 2016 se na Erbenově náměstí v Klatovech uskutečnil Den s Integrovaným záchranným systémem jako doprovodný program soutěže Malý záchranář.

Akci pořádalo pod záštitou svého starosty Mgr. Rudolfa Salvetra město Klatovy ve spolupráci s HZS Plzeňského kraje, Zdravotnickou záchranou službou, Českým červeným křížem, Armádou ČR a dalšími organizacemi města.

Slavnostního zahájení se zúčastnil kromě předních představitelů složek IZS Plzeňského kraje také hejtman Václav Šleis a generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba.

Program odstartovalo vystoupení mažoretek skupiny Modern při Městském kulturním středisku Klatovy pod vedením Dany Grünerové, které vystřídali se svojí ukázkou nejmenší hasiči ze Švihova pod vedením Milady Šperlové.

Následně se všichni přítomní „rozprchli“ po celé ploše Erbenova náměstí, která byla zaplněna technikou složek IZS, stánky a stanovišti soutěží pro nejmenší děti.

Kromě složek IZS, tedy HZS i SDH, PČR a ZZS, připravila program Armáda ČR, Horská služba Šumava, dále přispěl Český červený kříž, Besip Team, AMK Klatovy, Auto Nejdl a Všeobecná zdravotní pojišťovna. Správa informačních technologií města Plzně přivezla návštěvníkům ukázat bezpilotní drony. Na akci se rovněž prezentovaly firmy, které prodávají techniku záchranářům – Dräger, O. K. Servis Bio Pro, Rozhlasy Bártek a Soft Radio Vodňany. Stanoviště se soutěžemi pro děti připravil Dětský dům mládeže Klatovy a obličeje dětem pomalovaly studentky OA  a Střední zdravotnické školy z Klatov. O občerstvení se postarala firma Maso West a Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy.

vytisknout  e-mailem