HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den integrovaného záchranného systému v Hořicích

U příležitosti 120. výročí sboru dobrovolných hasičů v Hořicích a 25. výročí profesionální požární ochrany v Hořicích pořádají hasiči ve spolupráci s městem Hořice DEN IZS. 

   Významná akce se uskuteční v sobotu 16.9. na vrchu Gothard nad Hořicemi. Právě zde budou moci návštěvníci z širokého okolí zhlédnout od jedenácti hodin dopoledne ukázku techniky a činnosti všech základních složek integrovaného záchranného systému. Hasiči vystaví současné i historické zásahové automobily a chybět nebudou ani dynamické ukázky vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Pozvaní jsou také hasiči z Polska, Slovenska a Holandska. Své zastoupení bude mít státní a městská policie. Zdravotnická záchranná služba bude v místě provádět školení první pomoci, kterou si návštěvníci budou moci vyzkoušet také prakticky na cvičné figuríně.
   Další atrakcí pro veřejnost bude nárazový trenažér, zapůjčený od útvaru BESIP nebo tzv. „opilé brýle“, které věrně demonstrují výrazné snížení schopnosti vnímat okolí a zhoršenou koordinaci pohybu po požití alkoholu, návykových látek, nebo při velké únavě. Pro nejmenší jsou připraveny hry a nafukovací atrakce. O hudební doprovod celé akce se postarají kapely K2 a EFEKT.     
   Na závěr vytvoří hořičtí hasiči po setmění hasičskou fontánu s podbarvenými proudy a hudebním doprovodem.

Text:   mjr. Mgr. Ondřej Sezima
           nstržm. Jakub Lhota

Odkazy do noveho okna

Den IZS - Hořice - 16.9.

Den IZS - Hořice - 16.9. 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem