HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Další víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

O víkendu museli hasiči v Královéhradeckém kraji řešit více než 60 událostí. Vyjížděli k dopravním nehodám, dokonce o k jedné železniční, kdy narazil vlak do stromu v kolejišti. Přečtěte si podrobnosti o vybraných zásazích: 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Vysoká nad Labem – dopravní nehoda – 12. 5. 00:05DN Vysoká nad Labem.JPG

Profesionální hasiči z centrální stanice vyjeli do Vysoké nad Labem, kde došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Vůz nejdříve prorazil plot u rodinného domu a zároveň přejel při nehodě sloupek s plynovou přípojkou, přičemž došlo k úniku plynu do ovzduší. Hasiči nejprve odpojili přívod elektrické energie do domu, kam vedla také plynová přípojka, a na místo byla vyžádána asistence plynařů. Jednotce se nakonec podařilo plyn vypnout a poté prováděla měření koncentrace plynu v ovzduší uvnitř domu, u kterého se nehoda stala. Dvě osoby z havarovaného vozu byly zraněny, do péče si je převzali záchranáři. Hasiči předali nakonec místo události plynařům.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 12. 5. 08:25

Do Wonkovy ulice mířili profesionální hasiči z centrální stanice. Stala se zde dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, nejprve se o ní postarali hasiči a poté si ji do své péče převzali záchranáři. Vlivem nehody byl poškozen také parkovací automat, do kterého jedno z havarovaných vozidel narazilo a zůstalo na něm stát. Jednotka provedla protipožární opatření a uvolnila havarovaný vůz z automatu.

Převýšov – technická pomoc – 12. 5. 17:57

Profesionální jednotka z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou asistovaly v Převýšově u vystupování osob z vlaků mimo prostor nádraží a nástupiště. Jeden z vlaků projel návěstidlem. Vlaky opustilo několik desítek osob, nikdo nebyl při nehodě zraněn.

Hradec Králové – požár – 13. 5. 18:14P HK Štefánikova (2).JPG

Do Štefánikovy ulice vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice. Nahlášen byl požár v bytě v jednom z obytných domů. Na pomoc přijela také jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolní hasiči z Třebše. Po vniknutí do bytu našli hasiči na místě jednu osobu, kterou vyvedli ven a předali do péče záchranářů. Po odvětrání prostor hasiči průzkumem zjistili, že požár vznikl po vyvaření potravin v hrnci. Díky rychle provedenému zásahu nedošlo k žádné škodě.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Lužany – dopravní nehoda – 12. 5. 17:47

Na silnici I/35 došlo před Úlibicemi na úrovni obce Lužany k vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic i Jičína. Při nehodě bylo zraněno celkem 5 osob, hasiči pomáhali záchranářům s péčí o zraněné. Na místě zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Všechny osoby byly transportovány do nemocnice, z toho jedna LZS. Hasiči místo události zajistili a na havarovaných vozech provedli opatření proti vzniku požáru.

Ohařice – dopravní nehoda – 13. 5. 00:58

Profesionální jednotka z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky zasahovaly u dopravní nehody dvou osobních vozidel se zraněním jedné osoby. Hasiči místo události nasvítili. Zraněnou osobu transportovali záchranáři do nemocnice. Jednotky provedly protipožární opatření a zajistily úklid vozovky.

Lázně Bělohrad – dopravní nehoda – 13. 5. 20:11DN LB - Horní Nová Ves (2).JPG

V části Horní Nová Ves zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína. Havarovalo zde osobní vozidlo, které skončilo v korytu vyschlé řeky. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili akumulátor. Aby mohli hasiči dostat vozidlo z vyschlé řeky ven, museli povolat vyprošťovací automobil s jeřábem z Jičína. Na místě byla potřeba také součinnost energetiků, neboť pro bezpečné ustavení jeřábu bylo potřeba odpojit vedení elektrické energie v místě. Po téměř dvouhodinovém zásahu se jednotkám povedlo dostat vůz z příkopu. Postavily jej na kola a odtáhly na blízké parkoviště.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Hejtmánkovice – dopravní nehoda – 12. 5. 00:04

Profesionální hasiči z Broumova vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu na úseku zvaném Pasa, nedaleko Hejtmánkovic. Hasiči prováděli ihned po svém příjezdu záchranné práce a začali s vyproštěním zaklíněné osoby. Bohužel, osoba ve vozidle svým zraněním podlehla. Po došetření nehody policií převrátili hasiči vrak vozidla zpět na kola a pomohli s naložením na odtah.

Machov – dopravní nehoda – 13. 5. 14:15

Profesionální hasiči z Náchoda byli povoláni k dopravní nehodě osobního automobilu a cyklisty se zraněním osob. Jednotka po svém příjezdu na místo události spolupracovala s dalšími složkami IZS, zejména pak se záchranáři. U nehody zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Bohužel, osoba na kole svým zraněním podlehla a o život přišla také jedna osoba z havarovaného vozidla.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Častolovice – požár – 11. 5. 20:53

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Častolovic zasahovali u požáru větví v drátech vysokého napětí. Napětí vedlo nad silnicí I/11, která byla pod dobu zásahu v daném místě uzavřena. Na místě spolupracovali hasiči s energetiky. Větvě odřezali a dohasili. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Dobruška – dopravní nehoda – 12. 5. 18:11

V části Pulice zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky. Došlo zde k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění, ale došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči zasypali uniklý olej sorpčním materiálem a komunikaci uklidili. Na havarovaných vozech provedli protipožární opatření a odpojili akumulátory.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Malá Úpa – dopravní nehoda – 12. 5. 15:46

V části Dolní Malá Úpa zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Horního Maršova u dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo se mělo po nárazu do lanových svodidel převrátit na bok napříč vozovkou a přední částí nad koryto řeky. V autě cestovaly čtyři osoby, které se všechny dostaly z vozu ven. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Hasiči místo události zajistili a provedli protipožární opatření, včetně odpojení akumulátoru. Poté provedly jednotky převrácení zpět na kola a pomohly s naložením havarovaného automobilu na odtahovou službu.

Dvůr Králové nad Labem – železniční dopravní nehoda – 13. 5. 17:04

V části Žirecká Podstráň došlo k nehodě na železnici. Osobní vlak zde narazil do stromu spadlého v kolejišti. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a mířila sem také jednotka SŽDC. Nehoda se obešla bez zranění ani nedošlo k vykolejení. Ve vlaku cestovalo asi patnáct cestujících. Většina z nich z místa nehody odešla, na místě zbyli jenom dva. Jednoho odvezli policisté a druhého hasiči.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje, JSDH Horní Maršov

Odkazy do noveho okna

ŽDN vlak Dvůr Králové n. L.

ŽDN vlak Dvůr Králové n. L. 

Detailní náhled

TP vlak Převýšov

TP vlak Převýšov 

Detailní náhled

P HK Štefánikova

P HK Štefánikova 

Detailní náhled

P HK Štefánikova (2)

P HK Štefánikova (2) 

Detailní náhled

P Častolovice - větvě na VN

P Častolovice - větvě na VN 

Detailní náhled

DN Vysoká nad Labem

DN Vysoká nad Labem 

Detailní náhled

DN Vysoká nad Labem (2)

DN Vysoká nad Labem (2) 

Detailní náhled

DN LB - Horní Nová Ves

DN LB - Horní Nová Ves 

Detailní náhled

DN LB - Horní Nová Ves (2)

DN LB - Horní Nová Ves (2) 

Detailní náhled

DN HK Wonkova

DN HK Wonkova 

Detailní náhled

DN HK Wonkova (2)

DN HK Wonkova (2) 

Detailní náhled

DN Dolní Malá Úpa

DN Dolní Malá Úpa 

Detailní náhled

DN Dolní Malá Úpa (2)

DN Dolní Malá Úpa (2) 

Detailní náhled

DN Dolní Malá Úpa (3)

DN Dolní Malá Úpa (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem