HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Další tragická nehoda na přejezdu u Kamenného Újezdu

Jsou to teprve přibližně dva týdny, co hasiči zasahovali u nehody na železničním přejezdu mezi Kamenným Újezdem a Včelnou. Srážka vlaku s dodávkou tehdy skončila smrtí řidiče vozu. Stejný průběh měla i dnešní nehoda. 

Dopravní nehoda OA a vlak, Kamenný Újezd - 1. 8. 2018.jpgProjiždějící vlak na železničním přejezdu smetl osobní auto značky Dacia. V osobním autě cestoval pouze řidič. Nárazem utrpěl zranění, která byla neslučitelná se životem. Lékař ZZS u něj konstatoval smrt.
Nehoda byla na operační středisko hasičů nahlášena v 8:52 hodin. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanic České Budějovice a Český Krumlov a jednotka podnikových hasičů SŽDC České Budějovice. Hasiči museli na dohašení doutnající Dacie použít vysokotlaký proud. Zároveň se přidali k pracovníkům drah, kteří mezitím začali evakuovat z vlaku všechny cestující. Nikdo z přibližně 80 osob nebyl pravděpodobně zraněn.
Po zadokumentování nehody jednotky ze zcela zdemolované Dacie vyprostily tělo řidiče. Po desáté hodině českokrumlovská i českobudějovická jednotka zásah ukončily. Na místě zůstala pouze jednotka SŽDC České Budějovice. Železniční trať byla zcela uzavřena.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda OA a vlak, Kamenný Újezd - 1. 8. 2018

Dopravní nehoda OA a vlak, Kamenný Újezd... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem