HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dálnice se začala rozjíždět, ještě hodiny bude trvat, než bude uzavřený úsek odklizen a průjezdný

Aktuální informace k mimořádné události na D1: Po odklizení téměř většiny havarovaných kamionů z D1 směr Praha je od dnešní 7:30 hodiny s maximální opatrností průjezdný pro řidiče v uzávěře jeden jízdní pruh na Prahu. Podle informací Policie ČR se rozjíždí i odstavené kamiony z čela dopravní nehody, průběžně odjíždí i ostatní vozidla. Uvolnění dálnice se předpokládá nejdříve kolem 14. hodiny. I poté bude v úseku kolem 99 km operovat Pretol, který musí z dálnice dostat zdemolované kamiony. Proto není vyloučeno, že dálnice bude ještě několikrát z důvodu odklízecích prací uzavřena. 

Stav na objízdné trase Jihlava – Pelhřimov – Humpolec. Na silnici II/602 v Olešné stále probíhají intenzivní práce na odstranění havarovaného kamionu. Silnice by měla být opět v obou směrech průjezdná po 10:30 hodině. Komplikace s dopravou jsou hlášeny v okolí Dušejova, kde jsou odstaveny desítky kamionů.  Jedním pruhem silnice průjezdná.

Na silnici II/348 Štoky – Herálec – do 10 hodin průjezdná

I/38 Havlíčkův Brod – Znojmo – intenzivní údržba

II/523 Větrný Jeníkov – Humpolec – s maximální opatrností průjezdná

 

Pracovní skupina Krizového štábu Kraje Vysočina doporučuje všem řidičům, aby v následujících hodinách nenajížděli na dálnici D1 v úseku Kraje Vysočina, cestu odložili nebo zvolili jinou trasu a její sjízdnost si ověřili např. na serveru Národního dopravního informačního centra.

 

vytisknout  e-mailem