HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičný požár železniční cisterny prověřil hasiče na Kutnohorsku

V pondělí 1. října před desátou hodinou dopolední byl na Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje nahlášen požár železniční cisterny s ethanolem v areálu firmy v obci Vrdy na Kutnohorsku. 

Na místo byly dle poplachového plánu vyslány jednotky ve druhém poplachovém stupni, včetně jednotek v rámci mezikrajské výpomoci z Pardubického kraje. Současně byla provedena evakuace 25 zaměstnanců z areálu firmy.

Po příjezdu prvních jednotek na místo hasiči vodními proudy ochlazovali jak hořící cisternu, tak vedlejší nezasaženou cisternu. Velitel čety ze stanice HZS Kutná Hora si po příjezdu na místo události převzal velení zásahu. Některé jednotky určil k zajištění dodávky hasební vody z požární nádrže v areálu firmy. Po soustředění dostatečného počtu sil a prostředků byl hasiči v ochranných oblecích proti sálavému teplu proveden zásah těžkou pěnou, zapěnění cisterny a likvidace požáru. Po ukončení cvičení byla pro jednotky připravena prohlídka areálu a seznámení se systémy protipožárního zabezpečení v provozu.

npor. Bc. Petr Klatovský
velitel stanice HZS Čáslav
územní odbor Kutná Hora
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem