HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičný požár v dětském domově ve Zruči nad Sázavou prověřil souhru složek IZS

V pátek 6. října v 13.00 hodin vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k požáru v objektu Dětského domova a Školní jídelny ve Zruči nad Sázavou – naštěstí šlo jen o taktické cvičení složek IZS. 

V pátek 6. října v 13.00 hodin vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k požáru v objektu Dětského domova a Školní jídelny ve Zruči nad Sázavou – naštěstí šlo jen o taktické cvičení složek IZS.

mapa.jpg

Cvičení mělo za úkol procvičit společný zásah složek IZS při záchranných pracích u mimořádné události s velkým počtem zraněných. Cílem bylo procvičit postup, taktiku a součinnost jednotek požární ochrany s dalšími složkami IZS při vyhledávání zraněných, jejich třídění a následný transport.

Před příjezdem jednotek byla provedena evakuace zaměstnanců a dětí. Jelikož požár vypukl v kuchyňce, některým zraněným dětem kouř odřízl cestu k bezpečnému opuštění budovy. Hasiči uvízlé a zraněné děti vyhledávali a spolu se zdravotnickými záchranáři aplikovali metodu START (Snadné Třídění A Rychlá Terapie). Následně hasiči cvičný požár, který vznikl nedbalostním jednáním dětí ve třetím nadzemním podlaží ubytovací budovy, zlikvidovali.

Hasiči si cvičením nejen prověřili taktiku zásahu na požár ubytovacích prostor, ale zároveň se seznámili s režimem ubytovaných dětí a zaměstnanců. Po ukončení taktického cvičení bylo provedeno jeho vyhodnocení vedoucím cvičení mjr. Ing. Pavlem Říhou z ÚO Kutná Hora.

Účastníci cvičení HZS Středočeského kraje:
stanice HZS Zruč nad Sázavou
stanice HZS Vlašim
stanice HZS Uhlířské Janovice
stanice HZS Kutná Hora

Jednotky SDHO:
Zruč nad Sázavou
Trhový Štěpánov
Čestín
Kácov
Zbraslavice
Jedlá
Čechtice

Další složky IZS:
Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje
Policie ČR
Český červený kříž

por. Mgr. Vendula Kramářová
ÚO Kutná Hora

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem