HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení SIMEX 2016 prověří postup při simulované havárii plynovodu

Prověřit postup a řešení situace při simulované havárii plynovodu a následném přerušení dodávek plynu pro odběratele ve vybrané lokalitě na jihu Čech. To je hlavní cíl cvičení SIMEX 2016, které se v budově krajského úřadu a částečně i v terénu uskuteční ve dnech 24. a 25. května. Součinnost si během něj mimo jiné prověří zástupci distributora plynu ze společnosti E.ON, složek integrovaného záchranného systému i krizové štáby kraje a dotčených obcí s rozšířenou působností. Lokalita, kde havárie nastane, nebude dopředu známa. 

Součástí simulace budou i nepříznivé meteorologické podmínky. Cvičení je situováno do zimního období za vydatných sněhových srážek a silných mrazů.
Podobně jako při cvičení Zóna 2015, kdy byl simulován únik radioaktivních látek z temelínské elektrárny, bude o průběhu cvičení SIMEX 2016 průběžně informovat média tisková skupina složená z mluvčích společnosti E.ON, Jihočeského kraje a složek integrovaného záchranného systému. Simulované situace nijak neomezí chod běžného života v regionu ani dodávky plynu odběratelům.

vytisknout  e-mailem