HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení pražských hasičů bylo zaměřeno na zaškolení nových obsluh velkoobjemových čerpadel

Ve dnech 17. až 19. dubna 2018 proběhl v prostoru Smíchovské náplavky v Praze 5, mezi Jiráskovým a Palackého mostem, společný výcvik příslušníků Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy a členů jednotek sboru dobrovolných hasičů předurčených pro plnění úkolů ochrany obyvatelstva.

Výcvik zorganizoval odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení HZS hl. m. Prahy a byl zaměřen především na zaškolení nových obsluh a seznámení s taktikou nasazení speciální techniky pohotovostních zásob svěřených do ochraňování od SSHR ČR, a to velkoobjemového čerpadla MČS 400 Sigma a velkokapacitního čerpadla HFS Hydrosub 150 Somati. Týlové zabezpečení pro lektory i cvičící bylo zajištěno prostřednictvím kontejneru nouzového přežití.

Výcvikem, který vedli lektoři z řad HZS hl. m. Prahy, ale i HZS Plzeňského a HZS Středočeského kraje, prošlo v různém rozsahu 137 příslušníků HZS hl. m. Prahy a 43 členů jednotek sboru dobrovolných hasičů Běchovice, Březiněves, Kolovraty, Řepy, Suchdol a Zličín. S průběhem výcviku i využitelností techniky se dále seznámili pozvaní hosté například ze Správy státních hmotných rezerv ČR či Magistrátu hl. m. Prahy.

20180417A_Čerpadla_Ks15.JPG

FOTOGALERIE

Text: mjr. Mgr. Michal Friedrich - vedoucí oddělení krizového řízení HZS hl. m. Prahy

vytisknout  e-mailem