HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení na Letišti Mnichovo Hradiště prověřilo složky IZS

Ve středu 19. září krátce po desáté hodině dopoledne obdrželo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje tísňový hovor o srážce dvou malých letadel v prostoru Letiště Mnichovo Hradiště. 

K události vyjely jednotky HZS Mnichovo Hradiště, HZS Mladá Boleslav, řídící důstojník územního odboru a dále jednotky SDH obcí Bakov nad Jizerou, Mnichovo Hradiště a Kněžmost a také místní jednotka SDH podniku Letiště Mnichovo Hradiště. Zároveň byla vyžádána součinnost zdravotnické záchranné služby a Policie ČR. Naštěstí šlo o předem připravený scénář prověřovacího cvičení složek IZS.

Po příjezdu jednotek na místo bylo průzkumem potvrzeno, že jde o srážku dvou malých letadel s celkem pěti zraněnými osobami. Jednotky provedly protipožární zajištění letadel a vyproštění zraněných osob, včetně zajištění první předlékařské pomoci, a jejich následné předání posádkám ZZS.

Po skočení cvičení a jeho krátkém vyhodnocení se zúčastněné jednotky seznámily se specifiky zásahu v objektu letiště.

Cílem cvičení bylo zejména prověření akceschopnosti nově vzniklé jednotky SDH podniku Letiště Mnichovo Hradiště a zároveň ověření přípravy jednotek na tento typ události, včetně ověření dojezdových časů složek IZS.

Foto: Letiště Mnichovo Hradiště

mjr. Ing. Zdeněk Bidzilia
vedoucí pracoviště IZS a služeb
ÚO Mladá Boleslav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem