HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení Maafex vítězem ankety ministra vnitra Hasič roku

K předchozím úspěchům v celorepublikové anketě Hasič roku, kterou vyhlašuje ministr vnitra, přidali hasiči z Karlovarského kraje další zlatou medaili. V kategorii projekt roku zvítězilo loňské mezinárodní cvičení Maafex. 

V anketě se hodnotí mimořádně přínosné činy hasičů v uplynulém roce. Z návrhů z celé republiky jsou následně vybraní první tři v několika kategoriích. Významné první místo v kategorii projekt roku získalo cvičení Maafex, které se konalo loni v červnu u Teplé na Chebsku. Ocenění pro vítěze kategorie převzali v úterý v Praze z rukou 1. náměstka ministra vnitra Jaroslava Hrušky a generálního ředitele Hasičského záchranného sboru Drahoslava Ryby hlavní organizátoři cvičení z HZS Karlovarského kraje – náměstek ředitele HZS Karlovarského kraje Miroslav Mazurkovič, vedoucí oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva Miroslav Lukeš a velitel stanice Mariánské Lázně Martin Gaier.
 
Cvičení Maafex zmapovalo komplexní práci záchranářů při přírodních katastrofách. Od pátrání po zraněných a obětech po jejich záchranu, zajištění budov, ochranu před vodou či evakuaci a následnou péči o evakuované. Hasiči a ostatní složky Integrovaného záchranného systému cvičili v Teplé na Chebsku nepřetržitě více než třicet hodin. Na místě fungoval i nově zřízený TRAUMATEAM – mobilní tým, jehož úkolem je poskytování odborné resuscitační, traumatologické, chirurgické a specializované medicínské péče poraněným a postiženým přímo na místě mimořádné události nebo katastrofy v zahraničí. Tento tým letos v anketě ve stejné kategorii skončil druhý. Cvičení bylo zároveň mezinárodní, spolupráci zde prověřili hasiči s německými záchranáři z Technisches Hilfswerk.
 
V anketě Hasič roku už HZS Karlovarského kraje získalo v minulostí několik ocenění, dokonce i na prvních příčkách. Například v oblasti preventivně výchovné činnosti, ale také za zásah roku, za záchranu topících se ze zamrzlého rybníka.

 

Fotogalerie ZDE:

vytisknout  e-mailem