HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čtyři zranění u nehody u Kaliště, hasiči museli vyprošťovat

Vážná nehoda se stala dnes (11. října) v odpoledních hodinách na silnici mezi obcemi Kaliště a Zaliny na Českobudějovicku. 

Informaci o nehodě přijali hasiči na tísňovou linku 112 v 15:21 hodin. Podle ohlášení se jednalo o střet dvou osobních aut, ve kterých zůstaly zaklíněny zraněné osoby. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z českobudějovické stanice s rychlým zásahovým automobilem a cisternou.
Průzkum na místě události ukázal, že do průvodní srážky osobních vozů Citroen Berlingo a VW Golf následně narazil ještě vůz značky Škoda Octavia. Jeho osádka vyvázla bez zranění. Mnohem horší následky měla nehoda na osoby v Citroenu a Golfu. Hasiči museli na vyproštění zaklíněných použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Zdravotníci ZZS do nemocnice odvezli celkem čtyři zraněné osoby, jedno z nich bylo dítě, kterému hasiči věnovali dráčka Záchranáčka.
Po vyproštění všech osob českobudějovická jednotka zajistila havarovaná auta protipožárním opatřením a opatřením proti úniku provozních kapalin.
Policie ČR silnici v místě střetu uzavřela a po ukončení záchranných prací si nehodu převzala k šetření. Hasiči před půl pátou z místa zásahu odjeli s tím, že úklid komunikace provedou až po skončení vyšetřování policistů. K úklidu silnice vyjela profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné v 18:33 hodin. Po 19. hodině velitel zásahu nahlásil, že vozovka je uklizena a provoz na ní znovu obnoven.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda 3 OA, Kaliště - 11. 10. 2017 (2)

Dopravní nehoda 3 OA, Kaliště - 11. 10. ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 3 OA, Kaliště - 11. 10. 2017 (3)

Dopravní nehoda 3 OA, Kaliště - 11. 10. ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 3 OA, Kaliště - 11. 10. 2017 (1)

Dopravní nehoda 3 OA, Kaliště - 11. 10. ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 3 OA, Kaliště - 11. 10. 2017 (4)

Dopravní nehoda 3 OA, Kaliště - 11. 10. ... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem