HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čtyři zranění po střetu osobního vlaku a kamionu na Příbramsku

V pátek 21. února v 11.44 hodin přijala tísňová linka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě osobního vlaku a kamionu na železničním přejezdu v katastru obce Stará Huť na Příbramsku. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanic Příbram a Dobříš a také jednotku sboru dobrovolných hasičů z Dobříše. Zároveň byla nehoda ohlášena podnikové jednotce Správy železnic Praha.

První jednotka byla na místě už čtyři minuty od výjezdu ze své stanice. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že na železničním přejezdu, který je křížením tratě číslo 210 a komunikace vedoucí ze silnice číslo 114 k firmě na výrobu ekologických paliv, došlo ke střetu osobního vlaku a kamionu, přičemž motorový osobní vlak narazil do přívěsu nákladní soupravy a následně vykolejil. Při nehodě byl lehce zraněn strojvedoucí, řidič vozidla a dva cestující z vlaku, ve kterém v době nehody cestovaly celkem čtyři osoby.

Hasiči provedli zajištění místa nehody a zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin z vlaku. Po příjezdu drážních hasičů jim bylo místo krátce před 13. hodinou předáno a jednotky středočeských hasičů se vrátily zpět na základny. 

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem