HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čtyři zraněné osoby si vyžádala ranní nehoda v Břestu.

(22. 7. 2017) K dopravní nehodě tří automobilů vyjela dnes v 8:26 hodin jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž. Událost se stala na silnici I. třídy č. 55 mezi obcí Břest a Hulín u sjezdu z dálnice. 

Hasiči byli na místě do pěti minut. Jak bylo zjištěno, střetly se zde dva osobní automobily a jedna dodávka. Na místě se nacházely 4 zraněné osoby, které nebylo nutné vyprošťovat. Jednotka pomohla záchranářům s ošetřením zraněných a jejich transportem do přivolaných vozidel zdravotnické záchranné služby. Po střetu došlo k zahoření elektroinstalace jednoho z vozidel, které se však podařilo uhasit náhodně projíždějícímu řidiči ručním hasicím přístrojem ještě před příjezdem hasičů.

Jednotka provedla odpojení autobaterií a celkové zajištění vraků proti dalšímu nebezpečí vzniku požáru. Uniklé provozní kapaliny byly zlikvidovány speciálními sorpčními látkami.

Po zadokumentování nehody policií byly havarované vozy odstraněny mimo komunikaci a povrch vozovky byl uklizen od střepů a úlomků. V 10:45 hodin se hasiči vrátili zpět na svou základnu.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem