HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čtvrtý den u požáru štěpky v Chlaponicích

Čtvrtý den zasahují hasiči u požáru ve skladu štěpky v jihočeských Chlaponicích. Situace na požářišti je v tuto chvíli téměř zvládnutá, předpokládáme, že v průběhu dnešního dne bude požár zcela zlikvidován. 

Ve čtvrtek (25. ledna) po další celodenní práci ukončil okolo 18. hodiny velitel zásah pro všechny tři nákladní automobily Záchranného útvaru HZS ČR a odeslal je na své roty do Zbirohu a Jihlavy. Další dva stroje Záchranného útvaru HZS ČR, které pomáhaly jihočeským hasičům, a to nakladač a rypadlo, ukončily zásah dnes (26. ledna) ráno a odjely na roty ve Hlučíně a Zbirohu.
Večer zásah ukončily také všechny profesionální a dobrovolné jednotky kromě píseckých profesionálů. Ti po celou noc požářiště monitorovali, měřili teploty hromad termokamerou a případná ohniska ochlazovali.
Písecká profesionální jednotka je jedinou, která bude na požářišti i dnes. Hasiči budou pokračovat v monitoringu teplot jednotlivých hromad a případném ochlazování ohnisek.

Zajímavá čísla tohoto zásahu:

  • celkem zasahovalo v Chlaponicích téměř 100 hasičů,
  • Záchranný útvar HZS ČR vypomohl 12 hasiči,
  • zasahující jednotky přeskladnily štěpku na ploše přibližně ½ hektaru, což je polovina celé skladovací plochy,
  • těžká technika Záchranného útvaru HZS ČR přeházela okolo 7 000 m3 štěpky,
  • ve středu i ve čtvrtek použili hasiči přibližně 900 000 litrů vody, množství hasební vody se tak za celou dobu hašení blíží 2 000 000 litrů.

vytisknout  e-mailem