Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

ČR přispěla OPCW 300 000 Kč na podporu programu pomoci a ochrany pro Afriku

Dobrovolný příspěvek byl formalizován během slavnostního ceremoniálu dne 23. listopadu stálou představitelkou České republiky při OPCW Její Eminencí Kateřinou Sequensovou a generálním ředitelem OPCW Jeho Eminencí Fernandem Ariasem v sídle organizace v Haagu. 

.OPCW_CR.jpg

Velvyslankyně Sequensová uvedla: „Česká republika je dlouhodobým stoupencem asistenčních a bezpečnostních aktivit OPCW podle článku X Úmluvy a zejména programu Afrika. S velkým potěšením dnes potvrzuji tento dobrovolný příspěvek na podporu úsilí OPCW o budování kapacit v Africe. Projekty financované z tohoto programu posílí připravenost a schopnosti odezvy afrických států v případě chemického incidentu nebo jeho hrozby."

Generální ředitel se vyjádřil těmito slovy: „Jsem vděčný vládě České republiky za její příspěvek, který pomůže rozvíjet způsobilost afrických členských států OPCW v oblasti pomoci a ochrany. Posílení národních a regionálních mechanismů pro úspěšné zvládnutí chemických incidentů nebo útoků je jednou z klíčových schopností, které OPCW rozvíjí ve spolupráci s našimi zúčastněnými stranami na africkém kontinentu."

Institut ochrany obyvatelstva se svými aktivitami v programu pomoci a ochrany pro Afriku (Assistance and protection programmes for Africa) významně podílí. Ať již organizováním výcviků v oblasti chemické bezpečnosti pro specialisty – instruktory z celého světa přímo na půdě Institutu v Lázních Bohdanči, nebo pořádáním kurzů přímo v Africe, ve vojenském výcvikovém zařízení v Ugandě. Tam se uskutečnily již tři specializační kurzy pod názvem „Praktický výcvik na ochranu před chemickými látkami". Tyto akce absolvovali specialisté ze zemí Východoafrického společenství: Burundi, Keňa, Rwanda, Tanzanie a Uganda.

Výcvik.jpgOdstrojení raněného.jpg

Odkazy do noveho okna

Výcvik_2

Výcvik_2 

Detailní náhled

Odstrojení raněného

Odstrojení raněného 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem