HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 7. května 2017

SVODOkres Domažlice

POŽÁR-ODPAD, OSTATNÍ; Nemanice 7.5.2017 0:53:11
V Nemanicích jednotky HZS Domažlice a SDH Klenčí pod Čerchovem řešili nepovolené pálení pneumatik. Hořící hromadu hasiči prolévali vodou téměř hodinu, než se jim podařilo požár zlikvidovat. Vzhledem k tomu, že je povoleno pálení odpadu pouze biologického charakteru, jedná se v tomto případě o přestupek na úseku požární ochrany. Místo události si převzali vyšetřovatelé HZS a PČR.

Stanice Domažlice Klenčí pod Čerchovem

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Pocinovice 7.5.2017 14:46:35
V Pocinovicích místní jednotka SDH pomohla ZZS s transportem zraněné osoby z lesa do sanitky.

Pocinovice

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Draženov 7.5.2017 16:00:39
Mezi Draženovem a Klenčí pod Čerchovem hasiči z Domažlic zlikvidovali následky nehody dvou osobních aut. Při nehodě byla lehce poraněna jedna osoba. Nepojízdné vozidlo odvezla odtahová služba.
 
Stanice Domažlice

Okres Klatovy

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VODY; Dešenice, Milence 7.5.2017 0:38:51
V neděli 7. května 2017 asi 40 minut po půlnoci zahájili profesionální hasiči z Klatov společně s jednotkou SDH Janovice nad Úhlavou spolupráci s PČR při prohledávání Nýrské přehrady. Do vody spadly dvě osoby, jedna na hladinu nevyplavala. Kolem jedné hodiny po poledni bylo pátrání ukončeno, osobu se zatím nepodařilo nalézt.

Stanice Klatovy Janovice nad Úhlavou

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Hrádek, Čermná, Puchverk 7.5.2017 13:54:09
V Puchverku narazilo osobní auto do zdi. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči ze Sušice provedli protipožární opatření a odstranili ze silnice kusy poničené zdi.

Stanice Sušice

depositphotos_31565889-stock-photo-raindrops-on-water-surface.jpgTECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Janovice nad Úhlavou 7.5.2017 14:46:18
V neděli 7. května 2017 kolem třetí hodiny odpolední obce Spůle Janovice nad Úhlavou, Spůle a Veselí zasáhl extrémně silný přívalový déšť. V obci Spůle se vylil potok z koryta a voda zaplavila centrum obce, hladina dosahovala výšky asi 50 centimetrů. Bezprostředně ohroženo bylo deset budov,  voda ohrozila i provoz na silnicích i na trati č. 183. Do obce se sjely jednotky HZS Klatovy, SŽDC Plzeň, SDH Běhařov, SDH Janovice nad Úhlavou, SDH Klatovy, SDH Luby, SDH Pocinovice a SDH Spůle. Hasiči pomocí pytlů s pískem vystavěli provizorní hráze a odčerpávali vodu z budov i lagun. Postupně se jim dařilo zprovoznit komunikaci. Železniční trať museli pozorně překontrolovat, protože vznikly obavy z podemletí kolejí, nakonec byl provoz i na železnici obnoven. V Janovicích nad Úhlavou místní dobrovolní hasiči čerpali vodu v bývalém výcvikovém areálu, kde byla zaplavena vojenská technika, a odklízeli naplaveniny ze silnice. V obci Veselí hasiči museli vytlačit z hluboké laguny osobní auto, ve kterém cestovaly 3 osoby. Voda vozidlu dosahovala až po práh a kvůli vodě nešlo nastartovat. Protože nebylo možné na auto upevnit naviják, museli ho hasiči z vody dostat ručně. Kolem šesté hodiny večer déšť začal ztrácet na intenzitě a voda začala pomalu opadat.

Pocinovice Stanice Klatovy Běhařov Janovice nad Úhlavou Klatovy Klatovy Luby Spůle SŽDC Plzeň

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Bezděkov, Koryta 7.5.2017 16:26:00
Mezi Klatovy a obcí Koryta jednotky HZS Klatovy a SDH Bezděkov stavěly provizorní hráze z pytlů s pískem podél komunikace, aby zabránily zatopení domů. Zároveň musely odstranit nánosy bahna z kanalizace.

Stanice Klatovy BEZDĚKOV

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Štěpánovice 7.5.2017 16:35:44
U Štěpánovic hasiči z Klatov odstranili ze silnice popadané stromy.

Stanice Klatovy

7.5.2017 KT 18.02) DN Velký Bor.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Velký Bor 7.5.2017 18:02:36
U Velkého Boru zasahovali hasiči z Horažďovic při dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se převrátilo na bok do příkopu. Cestovala v něm pouze řidička, ZZS ji odvezla do nemocnice na vyšetření. Hasiči ze silnice odstranili nečistoty od nehody.

Stanice Horažďovice
 

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Plzeň, Jižní Předměstí, Nad Bezovkou, Kaplířova 7.5.2017 22:13:23
V Plzni v Kaplířově ulici hasiči z PS Střed asistovali při vynesení těla z domu do vozu pohřební služby.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-sever

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Úněšov 7.5.2017 16:55:46
Za Úněšovem u odbočky na Nečtiny jednotky HZS Plzeň Košutka a SDH Úněšov zlikvidovaly požár v motorovém prostoru OA. Požár napáchal škody za 10 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 40 tisíc.

Stanice Plzeň Košutka Úněšov

vytisknout  e-mailem