HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 4. května 2017

SVODOkres Domažlice

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Domažlice, Bělá nad Radbuzou, Čečín 4.5.2017 18:00:49
V obci Čečín jednotky HZS Domažlice a Bělá nad Radbuzou překontrolovali stav hráze rybníka a pročistili čap. Místní hasiči na místě zůstali na dohlídku. Protržení hráze nehrozilo.

Stanice Domažlice Bělá nad Radbuzou

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Horažďovice, K Loretě, Palackého 4.5.2017 8:27:22
V Horažďovicích hasiči otevřeli na žádost pečovatelské následně překontrolovali zdravotní stav nemohoucí osoby a předali ji do pečovatelkám.

Stanice Horažďovice Horažďovice

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Kašperské Hory, Kavrlík 4.5.2017 14:04:17
V obci Kavrlík hasiči ze Sušice s jednotkou SDH Kašperské Hory odčerpali vodu ze zatopené garáže o půdorysu 12 x 6 metrů. Hladina dosahovala výšky asi 50 cm. Čerpání jim zabralo více než 1 hodinu.

Stanice Sušice Kašperské Hory

4.5.2017 (KT 14.13) DN Černíč.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Hradešice, Černíč 4.5.2017 14:13:10
Ve čtvrtek 4. května 2017 asi čtvrt hodinu po druhé hodině odpoledne vyjeli hasiči z Horažďovic za obec Černíč, kde po úderu blesku padl strom na projíždějící traktor mezi kabinu a rotační sekačku. Větve ani kmen nijak nezasáhly řidiče, vyvázl bez zranění. Po pádu stromu zůstala silnice Černíč - Vlkonice zcela neprůjezdná. Hasiči vyčkali na příjezd PČR a až na její pokyn strom ze stroje odstranili.

Stanice Horažďovice

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Nýrsko, Starý Láz 4.5.2017 17:42:36
Před Nýrskem ve směru od Klatov se v podvečerních hodinách převrátil vlek tažený za traktorem plně naložený kompostem. Náklad se částečně vysypal na vozovku a do přilehlého příkopu. Místní zemědělec pomocí čelního nakladače odhrnul vysypaný materiál do příkopu a převrátil vlek zpátky na kole. Jednotky (HZS Klatovy a SDH Nýrsko) opláchly ze silnice zbytky nečistot a mastný film. Policii ČR asistovali při řízení dopravy.

Stanice Klatovy Nýrsko

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Rabí, Bojanovice 4.5.2017 17:56:54
Od Bojanovic po odbočku na Žichovice za obcí Rabí byl nahlášen únik provozních kapalin. Na místo vyjeli hasiči z Horažďovic. Vlivem silného deště byly ropné látky rozježděny projíždějícími auty a spláchnuty do příkopu. Pouze na třech místech hasiči nalezli v kalužích u krajnice zbytky barevného filmu. Hasiči na místě nezasahovali.

Stanice Horažďovice

Okres Plzeň-město

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Plzeň, Bolevec, Sídliště Lochotín-sever, Komenského 4.5.2017 3:16:04
V Plzni jednotky z PS Košutka a Střed společně s jednotkou SDH Bolevec vyjely na Lochotín do ulice Komenského k nahlášenému požáru bytu. Hasiči průzkumem zjistili, že došlo ke spálení potravin. Majitelku bytu prohlédla ZZS, při požáru neutrpěla žádná poranění. Byt si odvětrala majitelka sama. Požár se ze sporáku nikam nerozšířil, žádné škody na majetku nevznikly.

Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Střed Bolevec

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY; Plzeň, Východní Předměstí, Hamburk, Nádražní 4.5.2017 8:26:01
V Plzni na Hlavním nádraží hasiči z PS Střed uvolnili ochrannou síť, pod kterou uvízl holub, a poté, co odlétl, ji ukotvili zpět na budovu.

Stanice Plzeň Střed

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY; Plzeň, Slovany, Východní Předměstí, Petrohrad, Úslavská 4.5.2017 8:58:21
V Plzni vyjeli hasiči z PS Slovany na Petrohrad zachránit ze stromu kočku. Dle oznamovatele zvíře nedokázalo ze stromu slézt déle než dva dny. Než si hasiči stačili připravit nastavovací žebřík, kočka seskočila ze stromu a utekla neznámo kam.

Stanice Plzeň Slovany

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY; Plzeň, Jižní Předměstí, Divadelní 4.5.2017 14:43:09
V Plzni hasiči z PS Střed vyprostili z ochranné sítě kolem budovy kosa a vypustili ho na svobodu.

Stanice Plzeň Střed

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Plzeň, Bolevec, Bolevecké rybníky 4.5.2017 22:07:35
V Plzni u Boleveckých rybníků hasiči z PS Košutka  odstranili ze silnice padlý strom. Strom padl těsně před projíždějící auto, naštěstí mimo kabinu. Posádka vyvázla bez zranění

Stanice Plzeň Košutka

Okres Plzeň-jih

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Blovice, Masarykovo náměstí 4.5.2017 9:11:31
Jednotka HZS Nepomuk zasahovala v Blovicích společně s jednotkou místního SDH u dopravní nehody osobního auta a dodávky. Řidičku OA odvezla ZZS do nemocnice na vyšetření, řidič dodávky vyvázl bez zranění. Provozní kapaliny z havarovaných vozidel neunikly.

Stanice Nepomuk Blovice

4.5.2017 (PJ 11.55) pád výtahu Dobřany.JPGZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z HLOUBKY; Dobřany, Dobřánky, Chotěšovská 4.5.2017 11:55:26
Ve čtvrtek 4. května 2017 pět minut před polednem vyhlásilo operační středisko poplach hasičům v Přešticích a vyslalo je do Dobřan do ulice Chotěšovská, kde se se dvěma osobami utrhl domácí výtah a propadl až do šachty ve sklepě. Současně na místo neštěstí vyjela i místní jednotka SDH. Hasiči poskytli zdravotnickým záchranářům žebřík, aby se ke zraněným dostali. Muž utrpěl mnohačetná poranění. Lezecká skupina hasičů ho po stabilizaci ze šachty vyprostila ve vakuových nosítkách a transportovali ho do sanitky. Žena přes veškerou snahu lékařů zemřela. Její tělo hasiči směli ze šachty vyzdvihnout až poté, co policie a koroner na místě dokončili veškeré potřebné úkony spojené s šetřením tragické události.


Stanice Přeštice Dobřany

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Prádlo, Novotníky 4.5.2017 15:49:04
V obci Novotníky jednotka SDH Prádlo pročistila zanesenou strouhu, zabránila tak zatopení dvou chalup.

Prádlo

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Žinkovy 4.5.2017 16:29:01
Za obcí Žinkovy ve směru na Radkovice jednotka místního SDH provedla po přívalovém dešti úklid vozovky.

Žinkovy

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Nepomuk, Jana Jakuba Ryby 4.5.2017 21:47:12
V Nepomuku hasiči zkontrolovali stav komína po zahoření sazí. Komín hasiči vyčistili pomocí kominického náčiní. Ke škodě při požáru nedošlo.

Stanice Nepomuk

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Rokycany, Plzeňské Předměstí, Šťáhlavská 4.5.2017 17:35:28
V Rokycanech hasiči zlikvidovali následky nehody osobního auta s dodávkou. Nehoda si vyžádala zranění jedné osoby. Provozní kapaliny z havarovaných vozidel neunikly.

Stanice Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Rokycany, Plzeňské Předměstí, Pod Čilinou, Tymákovská 4.5.2017 19:25:28
V Rokycanech se po prudkém dešti valila voda z polí a ohrožovala zaplavením garáž v ulici Tymákovská. Hasiči odstranili nánosy bahna z kanálů a voda sama odtekla. K zaplavení garáže nedošlo.

Stanice Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Cekov 4.5.2017 20:09:25
Na 46. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu sjelo osobní auto do příkopu. Oznamovatel na místě události kvůli sinému dešti nezastavil. Operační středisko k nehodě vyslalo hasiče z Rokycan. Ti na místě zjistili, že posádka vyvázla bez zranění, provozní kapaliny z vozidla neunikly. Hasiči zůstali na místě do příjezdu SSÚD , která označila místo nehody světelnou šipkou.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

TECHNICKÁ POMOC-MONITORING; Dlouhý Újezd 4.5.2017 16:07:04
V obci Dlouhý Újezd kanalizace nestíhala odvádět dešťovou vodu. Jednotky HZS Tachov a místního SDH pročistily kanalizaci a místo provizorně zabezpečily. Naplaveniny z vozovky odstranila SÚS.

Stanice Tachov

4.5.2017 (TC 17.17) DN Sytno.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Sytno 4.5.2017 17:17:42
U obce Sytno hasiči ze Stříbra pomohli ZZS ošetřit při nehodě zraněnou osobu a následně odstranili ze silnice střepy. Provozní kapaliny z vozidla neunikly.

Stanice Stříbro

Středočeský kraj, okres Rakovník

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Čistá 4.5.2017 21:25:09
Jednotka SŽDC Plzeň vyjela v rámci mezikrajské spolupráce do obce Čistá na Rakovnicku (SČK), kde došlo v důsledku silného deště k zaplavení silnice a kolejí. Hasiči pročistili odtokovou rouru a voda sama odtekla do kanalizace.

stanice Rakovník Čistá SŽDC Plzeň

vytisknout  e-mailem