HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 22. května 2016

SVODOkres Domažlice

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Poběžovice 22.5.2016 14:15:58
V Poběžovicích hasiči z Domažlic zlikvidovali následky nehody motorkáře. O zraněného muže pečovali do příjezdu ZZS, následně byl převezen sanitkou do nemocnice. Po celou dobu zásahu byl průjezdný pouze jeden jízdní pruh, hasiči dopravu usměrňovali kyvadlově.

Stanice Domažlice

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Tajanov 22.5.2016 3:29:02
Hasiči z Klatov vyjeli do obce Tajanov otevřít osobní auto, ve kterém zůstala uzamčena osoba. Osoba uvnitř mimo ohrožení zdraví a života.

Stanice Klatovy

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA (DO) VODNÍ PLOCHU(Y); Horažďovice, Komenského 22.5.2016 10:13:35
V Horažďovicích vyjeli hasiči k rybníku v ul. Komenského, kde byl nahlášen úhyn ryb a přítomnost neznámé látky. Na místo se dostavili i zástupci Českého svazu rybářů. Po průzkumu a konzultaci s majitelem rybníka bylo zjištěno, že se jedná o přirozený úhyn ryb, který je v tomto ročním období a za teplého počasí běžný. Přítomnost nebezpečné látky se neprokázalo, zabarvení vody způsobil pyl z rostlin a stromů.

Stanice Horažďovice

Okres Plzeň-město

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VODY; Plzeň, Bolevec, U Velkého rybníka 22.5.2016 15:12:13
V neděli 22. května 2016 v 15:12 hodin vyslalo operační středisko hasiče z CPS Plzeň Košutka k Velkému rybníku zachránit tonoucí osobu. Během cesty k zásahu obdrželi hasiči informaci, že se přítomní svědci osobu vytáhli na břeh a zahájili resuscitaci. Hasiči si převzali pacienta do péče a do příjezdu ZZS pokračovali v oživovacích pracích, následně pomohli pacienta naložit do sanitky.

Stanice Plzeň Košutka

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plzeň, Východní Předměstí, Pařížská 22.5.2016 16:57:16
V Plzni v Pařížské ulici zaznamenalo čidlo na CO umístěné v koupelně u plynového ohřívače vody únik nebezpečných látek. Hasiči z PS Střed opakovaným měřením již nezaznamenali v bytě žádné hodnoty plynu, byt byl odvětrán a majitelka poučena o nutnosti revize.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT NADMĚRNÉHO PACIENTA; Chválenice, 22.5.2016 22:28:47
Ve Chválenicích hasiči z PS Plzeň Slovany pomohli ZZS s transportem pacienta do sanitky.

Stanice Plzeň Slovany

Okres Plzeň-jih

1POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Mileč 22.5.2016 12:12:45
V neděli 22. dubna 2016 dvanáct minut po poledni vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Nepomuku do obce Mileč k nahlášenému požáru včelína. Na místě hasiči zjistili, že hoří dřevěná kůlna o rozměru 2 x 3 metry, která navazuje na úly a je využívána jako technické zázemí včelína. Kůlna shořela celá, střešní konstrukce se propadla. Majitel od zjištění požáru až do příjezdu jednotek zahradní hadicí hasil stěnu kůlny a udržoval plameny od včelína. Především díky jeho pohotovosti a nasazení všechna včelstva přežila. Hasiči požár zlikvidovali pomocí C proudu. Po uhašení trámové konstrukce hasiči vyklidili vnitřek kůlny a dohasili zbylá ohniska. Na závěr překontrolovali požářiště termokamerou. Požár napáchal škody předběžně za 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 20 tisíc. Z možných příčin vzniku požáru byl vyloučen úmysl. Přichází do úvahy nedbalost či technická závada.

Stanice Nepomuk Nepomuk

Okres Plzeň-sever

22.5.2016 požár OA Tišina (PS 8.05).JPGPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Kožlany 22.5.2016 8:05:23
V neděli 22. května 2016 ráno po festivalu v rekreačním středisku Tišina Kožlany shořela dvě osobní auta. K požáru vyjely v 8:05 hodin jednotky HZS Plasy, SDH Kralovice a místního SDH. Vozidlo začalo hořet v motoru po nastartování, majitel s jeho kamarády vozidlo stihl opustit. Společnými silami se snažili hasit vodou z potoka. Požár přesto nabíral na intenzitě, a protože začal ohrožovat okolní auta, přítomní odtlačili hořící vozidlo z parkovací plochy. Hasiči požár dohasili vysokotlakým proudem. Osobní auto shořelo celé, žár poškodil dodávku. Škody se předběžně odhadují na 100 tisíc korun.

Stanice Plasy Kožlany Kralovice

Okres Rokycany

22.5.2016 DN D5 (RO 17.33).JPGDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Cekov 22.5.2016 17:33:53
Na dálnici D5 u 46. kilometru se střetla čtyři osobní auta. K nehodě vyjely jednotky HZS Rokycany z Plzeňského a HZS Hořovice ze Středočeského kraje. Hasiči zabezpečili místo nehody a z důvodu zajištění bezpečnosti zasahujících složek dálnici uzavřeli, provoz byl obnoven po cca 1 hodině. Do příjezdu ZZS pečovali o zraněnou osobu. Uniklé provozní kapaliny zlikvidovali pomocí sorbentu. Dvě nepojízdná vozidla pomohli hasiči naložit na odtahovou službu.

Stanice Hořovice - SČK Stanice Rokycany

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY, Z HLOUBKY; Svojkovice 22.5.2016 17:49:26
Ve Svojkovicích hasiči z Rokycan zachránili pomocí výškové techniky z okapu RD kocoura.

Stanice Rokycany

3POŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Dobřív 22.5.2016 23:10:32
V neděli 22. května 2016 deset minut po 23. hodině obdrželo operační středisko HZS Plzeňského kraje informaci o požáru pily v Dobřívě. Již první oznamovatelé uváděli, že šlehají vysoké plameny z poloviny objektu. Na místo vyjely jednotky HZS Rokycany, SDH Hrádek, SDH Mirošov, SDH Strašice a místního SDH. Ohnivá záře nad Dobřívem byla vidět z velké dálky, velitel zásahu si ihned povolával další posily ze Skořic a Příkosic. Objekt pily je stavebně rozdělen na starou budovu s dřevěnou konstrukcí o rozměrech cca 20 x 12 metrů a výšce cca 8 metrů, na ni navazuje nová zděná budova o rozměrech cca 15 x 12 metrů a výšce cca 5 metrů. V těsné blízkosti požáru je umístěn zásobník na piliny. První jednotky, které přijeli k požáru, se v první fázi především soustředili na to, aby požár nepřeskočil z dřevěné stavby na ty okolní a dřevěný materiál, který je v prostoru nahromaděn. Přestože jim zásah velmi ztěžoval silný vítr, hasičům se podařilo požár udržet pod kontrolou a okolí uchránit. Asi po hodině zásahu požár začal slábnout na intenzitě a hasiči začali rozebírat konstrukce a dohašovat jednotlivá ohniska. Kolem druhé hodiny ráno se začaly první jednotky vracet na své základny. Poslední cisterna odjela z požářiště kolem čtvrté hodiny ráno. Na místě již zůstala pouze místní jednotka SDH na dohlídku. Čerpací stanoviště hasiči zřídili na místním potoku u Staré hospody, vodu k požáru dopravovali kyvadlově. Škody na budově a na strojích se pohybují v řádech milionů korun. Příčina vzniku požáru bude v šetření v následujících dnech. V pondělí 23. května 2016 v dopoledníchhodinách na místo kvůli rozebírání konstrukcí byla povolána těžká technika ZÚ HZS ČR ze Zbirohu.
 
Stanice Rokycany Dobřív Hrádek (RO) Mirošov Příkosice Skořice Strašice Záchranný útvar HZS ČR - Hlučín

Okres Tachov

22.5.2016 požár OA Černočín (TC 2.58).JPGPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Černošín, Ostrovce 22.5.2016 2:58:41
Na polní cestě u obce Černošín-Ostrovec jednotky HZS Stříbro a místního SDH zlikvidovaly požár osobního auta pomocí vysokotlakého proudu. Požár poničil celé vozidlo. K požáru došlo pravděpodobně v důsledku technické závady.

Stanice Stříbro Černošín (TC)

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Staré Sedlo, Darmyšl 22.5.2016 12:28:36
U obce Darmyšl jednotky HZS Stříbro, SDH Bor, SDH Staré Sedlo a SDH Stráž zlikvidovaly požár hrabanky na ploše cca 30 x 20 metrů. Ke škodě nedošlo.

Stanice Stříbro Bor Staré Sedlo Stráž (TC)

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Tachov, Korandova 22.5.2016 12:58:40
v Tachově hasiči otevřeli byt, ve kterém majitel ponechal zapnutý spotřebič bez dozoru.

Stanice Tachov

Ústecký kraj, okres Louny

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Blatno 22.5.2016 15:09:23
Operační středisko HZS Ústeckého kraje si vyžádalo jednotku SDH Žihle na pomoc při likvidaci požáru lesa v okolí obce Tis u Blatna.

Žihle

vytisknout  e-mailem