HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 20. listopadu 2015

SVODOkres Domažlice

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Staňkov, Trnkova 20.11.2015 9:51:05
Ve Staňkově hasiči pomohli se snesením pacienta do sanitky.

Stanice Staňkov

Okres Klatovy

POŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Vrhaveč, Radinovy 20.11.2015 1:20:32
Na tísňovou linku byl nahlášen požár stodoly v obci Radinovy. Operační středisko na místo vyslalo jednotky HZS Klatovy, SDH Běšiny, SDH Klatovy-Luby a SDH Kozí. Na místě hasiči zjistili, že hoří palivové dříví uskladněné mezi dvěma zděnými kůlnami. Rozsah požáru byl asi 1,5x2 metry. Oheň lehce poškodil krov nad jednou z kolen. Způsobil škody předběžně za 10 tisíc korun. Uchráněné hodnoty se odhadují na 1 milion. Požár zavinila nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

Stanice Klatovy(L) Stanice Horažďovice BĚŠINY AMDS, SMS © Kozí AMDS, SMS Klatovy Luby AMDS, SMS, © (P)

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Železná Ruda, Hojsova Stráž 20.11.2015 6:42:12
Za Hojsovou Stráží ve směru na Hamry padl strom přes silnici a do kabelů tel. vedení. Došlo k jejich lehkému prověření. Strom zlikvidovali hasiči z jednotky SDH Železná Ruda.

Železná Ruda PG, AMDS, SMS (C/Z/U/H/P)

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Prášily 20.11.2015 15:11:40
Na turistické cestě u Prášil jednotka Správy NP Šumava odstranila padlý strom.

Správa NP a CHKO Šumava Vimperk - JČ AMDS

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Dehtín 20.11.2015 17:53:50
U Dehtína hasiči z Klatov zajistili místo nehody dvou osobních aut a obě vozidla opatřili proti požáru. Dvě lehce zraněné osoby odvezla ZZS do nemocnice na vyšetření. Hasiči asistovali PČR při řízení dopravy a odtahovým službám s nakládáním havarovaných aut. Provozní kapaliny hasiči z vozovky odstranili pomocí sorbentu. Po dobu zásahu nasvicovali okolí nehody.

Stanice Klatovy(L)

UDÁLOST NA OBJEKT-POŽÁR NA PCO; Klatovy, Domažlická 20.11.2015 19:57:18
V Klatovech na požár ve skladu obchodního domu upozornila signalizace EPS. Došlo k zahoření přímotopu a silnému zakouření objektu. Hasiči odvětrali prostory pomocí přetlakové ventilace. Velitel zásahu na místo povolal ZZS pro jednu osobu, která se nadýchala kouře.

Stanice Klatovy(L)

TECHNICKÁ POMOC-SPOLUPRÁCE SE SLOŽKAMI IZS; Kolinec 20.11.2015 22:10:09
Do Kolince vyjeli hasiči na žádost ZZS otevřít byt z důvodu podezření na zdravotní komplikace. Osoba nakonec otevřela sama.

Stanice Sušice

Okres Plzeň-město

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Plzeň, Jižní Předměstí, Univerzitní 20.11.2015 8:44:09
V Plzni na Borských polích hasiči z PS Střed odstranili pruh nafty, který se táhl od ploché dráhy až k ulici Obchodní. Pohonné hmoty unikly z jeřábu.

Stanice Plzeň Střed

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň, Východní Předměstí, Slovanská alej 20.11.2015 17:40:24
V Plzni na Slovanské aleji hasiči ze Slovan otevřeli byt z důvodu podezření na úmrtí. Uvnitř bytu se nikdo nenacházel. Místo události si převzala PČR.

Stanice Plzeň Slovany

POŽÁR-VÝŠKOVÉ BUDOVY; Plzeň, Východní Předměstí, náměstí Generála Píky 20.11.2015 18:54:29
V Plzni na náměstí Generála Píky hasiči z PS Slovany a PS Střed vnikli násilně do bytu v 2. NP. V bytě uzavřeli plyn, sundali z plotny spálené potraviny a pootvírali všechna okna, aby se zakouřené prostory odvětraly. Na odvětrání chodby nasadili přetlakovou ventilace. V bytě se nikdo nenacházel, požár nenapáchal na majetku žádné škody.

Stanice Plzeň Slovany Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-sever

20.11.2015 požár RD Vlkošov.jpgPOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Bezvěrov, Vlkošov 20.11.2015 0:02:46
Ve čtvrtek 20. listopadu 2015 dvě minuty po půlnoci vyhlásilo operační středisko v Plzeňském kraji poplach jednotkám HZS Košutka, SDH Bezvěrov a SDH Manětín a vyslalo je do Vlkošova k požáru rodinného domu. Současně jako posila vyjely z Karlovarského kraje jednotky HZS Toužim a SDH Žlutice. Celá rodina stihla ještě před příjezdem jednotek budovu opustit. Majitel se nadýchal zplodin hoření, ostatní vyvázli bez zranění. Majiteli domu hasiči poskytli předlékařskou pomoc a nechali ho inhalovat kyslík. ZZS ho následně transportovala do nemocnice. Jeho paní a pět dětí hasiči převezli autobusem k příbuzným. Na základě informací, že se uvnitř nacházejí domácí zvířata, hasiči prohledávali budovu. Vynesli psa a kočku, bohužel je již nedokázali zachránit. Požár vznikl 1. nadzemním podlaží od sušičky v koupelně a rychle se rozšířil po schodišti do horních místností v podkroví a na střechu. První jednotky, které se dostavily na místo, zahájili dvěma proudy C hasební útok - jeden z vnějšku oknem a druhý proud natáhli hasiči vnitřkem budovy. Další jednotky postupně přidaly útočné vedení na ochlazování střechy a
jako ochranu před rozšířením na stodolu. Vstup do budovy hasičům stěžovalo intenzivní plamenné hoření. Další komplikaci při zásahu představovalo vedení vysokého napětí ve štítu střechy. Technici ČEZ odpojili od dodávky proudu celou vesnici. Dodávka el. energie byla obnovena až krátce před pátou hodinou ráno. Z budovy hasiči evakuovali hasiči cenné předměty a předali je PČR. Předběžně požár napáchal škody za jeden milion korun a ve stejné výši se odhadují uchráněné hodnoty.

Stanice Plzeň Košutka (L) Bezvěrov © AMDS, SMS Manětín © SMS, AMDS (P) Stanice Toužim -KVK Žlutice -KVK

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Nýřany, Dlouhá 20.11.2015 11:29:19
V Nýřanech hasiči otevřeli zabouchnutý byt, ve kterém ponechala majitelka jídlo na plotně bez dozoru.

Stanice Nýřany Nýřany KANG, AMDS, SMS (C/Z/U/V/H/P)

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Nýřany, Revoluční 20.11.2015 13:04:33
V Nýřanech místní profesionální a dobrovolní hasiči odčerpali vodu ze zaplavené technologie v 2. PP kulturního domu.

Stanice Nýřany Nýřany KANG, AMDS, SMS (C/Z/U/V/H/P)

Okres Rokycany

20.11.2015 DN NA Ejpovice.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; D5 67. km Ejpovice 20.11.2015 16:35:01 

Na dálničním nájezdu u 67. kilometu D5 ve směru na Prahu havaroval kamion. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči z Rokycan zatmelili poškozenou nádrž, na vodoteč nainstalovali sorpční hady a další provizorní nornou stěnu vytvořili u Ejpovic. Kontaminovanou vozovku zasypali sorbentem. Po celý víkend hasiči na místo jezdili měnit sorbent a kontrolovat norné stěny.

Okres Tachov

20.11.2015 požár OA Sulislav.jpgPOŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Sulislav 20.11.2015 13:20:56 
V Sulislavi hasiči ze Stříbra zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu požár osobního auta v plném rozsahu. Provozní kapaliny, které unikly z požárem poškozené nádrže, zlikvidovali hasiči pomocí sorbentu. Požár napáchal škody předběžně za 20 tisíc na vozidle a za 300 tisíc na budově.

Stanice Stříbro

 

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Staré Sedliště, Labuť 20.11.2015 20:07:02
Mezi obcemi Hošťka a Labuť hasiči z Tachova odstranili z vozovky vyvrácený strom.

Stanice Tachov(L)

vytisknout  e-mailem