HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Chatka skončila v plamenech

Tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů likvidovaly požár chatky v královéhradecké části Farářství v zahrádkářské kolonii. Během události nebyl nikdo zraněn. 

Ve 21:39 přijalo krajské operační a informační středisko oznámení o požáru chaty na Pražském Předměstí v ulici Šmeralova v Hradci Králové. Na místo byli okamžitě povoláni profesionální hasiči z centrální stanice U Přívozu i ze stanice Hradec Králové – Pražská. Jako posila přijela i jednotka sboru dobrovolných hasičů z Třebše.

Po příjezdu hasičů na místo byla již celá chata v plamenech. Jednalo se o přízemní zahradní chatku o rozměrech asi 4x6 metry. Hasiči byli od začátku události v kontaktu s majitelem objektu. Uvnitř se nikdo během požáru nenacházel, ale byly zde umístěny tlakové lahve. Jednotky použily k likvidaci požáru vysokotlaké hašení i hašení pomocí C proudu, tlakové lahve vynesly ven do bezpečí. Skrytá ohniska odhalovaly jednotky rozebráním podhledů v objektu.

Požár se povedlo hasičům zlikvidovat kolem jedné hodiny ranní. Z celého objektu zbyly jen tři stěny, zbytek budovy byl stržen. Dohled nad místem požáru držela do rána JSDH Třebeš.

Během události nebyl nikdo zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena asi na 100 tisíc korun. Příčina požáru bude předmětem dalšího vyšetřování. 

Martina Götzová, tisková mluvčí HZS KHK

Odkazy do noveho okna

Požár chatky HK 1

Požár chatky HK 1 

Detailní náhled

Požár chatky HK 2

Požár chatky HK 2 

Detailní náhled

Požár chatky HK 3

Požár chatky HK 3 

Detailní náhled

Požár chatky HK 4

Požár chatky HK 4 

Detailní náhled

Požár chatky HK 5

Požár chatky HK 5 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem