HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čeští hasiči se v polské Toruni neztratili, bodoval i jičínský hasič Tomáš Višňar

Mezinárodní mistrovství Polska v TFA a FCC (Firefighter Combat Challenge) se opět konalo v Toruni, v roce 2018 probíhalo ve dnech 21. – 23. června a Česká Republika zde měla opět své zastoupení. Čeští borci se v obrovské konkurenci neztratili a přivezli i několik cenných medailových umístění z disciplíny TFA. 

TFA Poland (5).JPG1. den (závody FCC tandemy a kvalifikace štafet)

V tandemech startovaly tři dvojice:

  • Miroslav Michlovský a Jaroslav Bocheza, který startoval úplně poprvé (1:36 na 28. místě),
  • Tomáš Višňar a Petr Plaček (čas 1:32 na 20. místě),
  • Jan Pipiš a Martin Plšek (čas 1:29 na 15. místě).

Poté přišla na řadu kvalifikace štafet, ve které štafeta ve složení Pipiš, Plšek, Višňar, Michlovský a Plaček dosáhla 5. nejlepšího času a kvalifikovala se tak do dalších bojů (postoupilo celkem 16 štafet).

2. den (individuální závod v FCC a štafety)

Při individuálním závodě se soutěží s aktivním dýchacím přístrojem, ve štafetách a tandemech je dýchací přístroj jen jako zátěž.

Nejlépe dopadl Jan Pipiš (HZS Libereckého kraje, stanice Liberec), který se připravuje na tento druh závodu, neustále posouvá hranice svých možností a časy zlepšuje. S časem 1:33 tak skončil na skvělém 9. místě.

Jaroslav Bocheza (dobrovolný hasič) dokončil s časem 2:54 na 156. místě a Petr Plaček (HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice) s časem 1:46 na 36. místě. Oba startovali v FCC vůbec poprvé.

Tomáš Višňar (HZS Královéhradeckého kraje, stanice Jičín) si vylepšil své maximum s časem 1:38 a skončil na 17. místě. Miroslav Michlovský (HZS Jihomoravského kraje, stanice Brno-Líšeň) s časem 1:54 vybojoval 64. místo a Martin Plšek (HZS Olomouckého kraje, stanice Přerov) s časem 1:44 skončil na 33. místě. Ovšem jeho čas přišel další den v TFA.

3. den (TFA)

Třetí den bylo na řadě klasické TFA (rozdělené na 4 úseky, jak známe u nás na ČP) a zde v kategorii OPEN excelovali dva závodníci z ČR.

Martin Plšek obsadil za Marcinem Zdieblem z Polska celkově 2. místo a Tomáš Višňar celkově 4. místo. V kategorii 18–40 let Martin vyhrál a Tomáš obsadil krásné 3. místo.

Popis trati:
úsek – roztahování 3× oboustranně pogumované “B” a motání 2× “B”
úsek – hammer box 100 úderů, dva barely a tunel, 80kg figurína na ramenou (takzvaně na jelena) a třímetrová bariéra
úsek – opření 2× dvou dílů nastavovacího žebříku, dva barely do 2. patra věže na FCC, vytáhnutí závaží do třetího patra na laně, snesení dvou barelů z druhého patra a připojení hubice proudnice “B”
úsek – běh 450 metrů s dvěma hadicemi “C” v kotouči a výběh výškové budovy

Výborné výsledky v kategorii OPEN a hlavně čas Martina Plška, Tomáše Višňara a Jana Pipiše stačily na první místo v týmech TFA!

Závody v Polsku byly pro české reprezentanty i posledním závodem a tréninkem před European Championship Mosel v FCC, které hostí Německo ve dnech 29. 6. – 1. 7. 2018.

Zdroj: Jan Pipiš, Martin Plšek – Fire Lions team

Odkazy do noveho okna

TFA Poland (1)

TFA Poland (1) 

Detailní náhled

TFA Poland (2)

TFA Poland (2) 

Detailní náhled

TFA Poland (3)

TFA Poland (3) 

Detailní náhled

TFA Poland (4)

TFA Poland (4) 

Detailní náhled

TFA Poland (5)

TFA Poland (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem