HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čeští hasiči mistry světy v požárním sportu, hned několik členů týmu je z Moravskoslezského kraje

            Reprezentační tým Hasičského záchranného sboru České republiky se stal v sobotu 15.9.2018 mistrem světa v požárním sportu družstev, a to na XIV. mistrovství světa v požárním sportu ve slovenské Bánské Bystrici, český ženský výběr skončil stříbrný.

            V sedmičlenném týmu světových šampionů byli dva závodníci z HZS Moravskoslezského kraje - nstržm. Pavel Krpec a nstržm. Karel Ryl (dále 2x HZS Plzeňského kraje, po 1 z HZS Ústeckého, HZS Královéhradeckého a HZS Středočeského kraje). Jeden ze dvou spokojených trenérů je také z HZS MSK - nstržm. Radim Juřena, stejně jako i vedoucí celého reprezentačního týmu ČR - ppor. Jan Šimíček.

            O vítězství českého hasičského týmu rozhodla čtvrtá, závěrečná disciplína - požární útok družstev. Před ní se poskládaly vedle sebe na prvním místě se sedmi body za součet umístění ve třech absolvovaných disciplínách (běh 100 metrů s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafeta 4 x 100 metrů) hned tři týmy – ČR, Rusko a Bělorusko. Tým ČR sice nakonec skončil v požárním útoku čtvrtý, Bělorusko ale až dvanácté a Rusko ještě o příčku níže.

            Druhé místo tak mezi muži brala Ukrajina (v požárním útoku bronzová), celkový bronz patří Bělorusku, Rusi jsou čtvrtí.

Podrobnosti: http://firesportslovakia2018.sk/results/

            I mezi stříbrnými ženami je jistě několik závodnic z Moravskoslezského kraje. Netroufám si je ale všechny vyjmenovat.

vytisknout  e-mailem