Český národní výbor CTIF  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plk. Ing. Zdeněk Nytra se stal viceprezidentem Výkonného výboru CTIF

4. 9. 2015 (Martina Rosenbaumová) - Ředitel HZS Moravskoslezského kraje plk. Ing. Zdeněk Nytra se dne 3. září 2015 stal viceprezidentem CTIF. Byl jím zvolen na Shromáždění delegátů CTIF v chorvatském Záhřebu.  

Český národní výbor CTIF nominoval na svém jednání dne 28. ledna 2015 plk. Ing. Zdeňka Nytru (životopis) jako kandidáta na pozici viceprezidenta CTIF pro volby do Výkonného výboru CTIF na období 2015 – 2019.  

Plk. Ing. Zdeněk Nytra příští rok završí 40 let členství mezi dobrovolnými hasiči a celý svůj profesní život pracuje v profesionální požární ochraně. Sedm let pracoval jako ředitel hasičů statutárního města Ostrava a již patnáctým rokem působí jako ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.
 
Vedle zorganizování Mistrovství Evropy v požárním sportu v letech 2005 a 2007 (pod patronací Mezinárodní sportovní federace hasičů a záchranářů) byl Zdeněk Nytra hlavním organizátorem velice úspěšné hasičské olympiády CTIF v roce 2009 v Ostravě.
 
Kromě těchto schopností při organizování sportovních soutěží má Zdeněk Nytra mnohaleté praktické zkušenosti s řízením požární ochrany a se spoluprací dobrovolných a profesionálních hasičů.
 
Díky jeho aktivnímu členství v Mezinárodní sportovní federaci hasičů a záchranářů a v Asociaci hasičských důstojníků by jeho zvolením do funkce viceprezidenta CTIF mohlo dojít k účinnější a aktivnější spolupráci těchto organizací, což by mělo jistě kladný vliv na činnost celého CTIF.

„Chci zastřešit ve vedení CTIF komisi Sportovní soutěže, komisi Vyprošťování a nových technologií, dosáhnout efektivnějšího zapojení přidružených členů do práce jednotlivých komisí a docílit lepší spolupráce a koordinace činnosti mezi CTIF, FEU a MSFHZ (Moskva)“. Popisuje svůj hlavní cíl v CTIF Zdeněk Nytra

V jeho funkci a při reprezentaci České republiky mu přejeme mnoho úspěchů.

Na záhřebském shromáždění delegáti CTIF zvolili nový Výkonný výbor CTIF. Na fotografii zleva:
Hubert Vetter (Rakousko), Zdeněk Nytra (ČR), Ole Hansen (Norsko), Tore Eriksson (Švédsko), Milan Dubravac (Slovinsko), Donald Bliss (USA), Ante Sanader (Chorvatsko).

nytra-viceprezident-ctif.JPG

 

pplk. Ing. Martina Rosenbaumová
tajemník ČNV CTIF
 

vytisknout  e-mailem