Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Průběžné AKTUÁLNÍ informace o týmu českých záchranářů v Nepálu

Nejčerstvější zprávy týkající se cesty a působení českého trauma teamu v oblast postižené zemětřesením: 

Trauma tým v pondělí ukončil svou činnost 27.5.2015 9:00
K půlnoci místního času dne 25. května 2015, ukončil trauma tým oficiálně svou činnost v oblasti Melamchi. Během úterý 26. května proběhlo balení materiálu a předání části zdravotnického a logistického materiálu a vybavení jako humanitární pomoci místnímu zdravotnickému centru v Melamchi. Trauma tým se nyní připravuje na odlet z Nepálu zpátky do České republiky. Všichni členové by měli přiletět v pátek 29. května v 19,30 na pražské letiště Václava Havla.
 
Nakládání materiálu na letišti
Ke stažení: foto-velke.zip 
 

Tisková zpráva o ukončení činnosti českého trauma týmu v Nepálu
 
O novinkách z Nepálu informuje por. Piesch k 25. 5. 2015 16:00 SELČ
V pondělí bylo ošetřeno 52 pacientů, celkem to je již 1131 pacientů. Mobilní zdravotnický tým byl vyslán do obcí Dushini Chao a Shindukur, kde ošetřil celkem 16 pacientů, dále zde byla předána humanitární pomoc v podobě přebytečných zakrývacích plachet. Stan tlumočníka pana Prokopa Jouzy byl připraven k předání místním postiženým osobám, které vytipoval RECCO tým.
Text pro informování blízkých členů týmu: Všichni členové týmu jsou zdraví a v pořádku. Úspěšně pokračujeme v poskytování pomoci. Zítra nás čeká celodenní balení a příprava na předání pomoci.
 
Tisková zpráva o ošetření tisícího pacienta v Nepálu o tomto víkendu 25. 5. 2015
 
Zpráva českých záchranářů v Nepálu k 24. 5. 2015 16:00 SELČ
V neděli bylo ošetřeno 39 pacientů a celkově již 1079 pacientů. V tento den nebyl vyslán mobilní zdravotnický tým ze základny z důvodu úklidu základny a drobných nutných oprav po bouřce. Teploty ve stínu dosahovaly opět 35°C.
 
Informace z Nepálu k 23. 5. 2015 16:00 SELČ
V sobotu bylo ošetřeno 42 pacientů z toho 9 mobilním zdravotnickým týmem.
Celkově bylo ošetřeno již 1040 pacientů. V tento den byl ošetřen pacient s pořadovým číslem 1000.  Mobilní zdravotnický tým působil ve vesnicích Dhapu a Thipina. Počasí bylo jasné, teplota ve stínu dosahovala 39°C a večer přišla silná bouřka.
 
Informace od trauma týmu k 22. 5. 2015 16:00 SELČ
Denní report trauma týmu hlásí, že v tento den bylo celkem ošetřeno 56 osob. Mobilní tým působil ve vesnicích Shirkarpur a Jyamire.
 
Ve čtvrtek 21. května bylo ke 14 hodině ošetřeno 37 pacientů. Celkově je to již 934 pacientů.
 
Dnes rodiče přivezli na ošetření chlapce po pádu ze stromu. V naší jednotce byl prvotně urgentně ošetřen a zajištěn pro převoz do nemocnice k definitivnímu ošetření. Vzhledem k těžkému, život ohrožujícímu zraněním hlavy, byl chlapec převezen do nemocnice v Kathmandu. Bohužel, podle sdělení zdejšího hlavního lékaře, vláda přestala proplácet převozy vrtulníkem, a tak byl převoz proveden místní sanitkou za asistence českého lékaře a sestry a za podpory dýchání kyslíkem. Dnes byl také vyslán mobilní zdravotnický tým do vesnic Dubachaur, Khanigaoun, Jatanu a Baruwa, kde čeští zdravotníci ošetřili 25 pacientů. Na naši jednotku intenzivní péče byl převzat pacient s pneumotoraxem.Jak píší naši záchranáři: „V noci opět pršelo a předpokládáme déšť i tuto noc. Přes den dosahovaly teploty 36°C, nyní je zataženo a fouká vítr. Jsou časté výpadky elektrického proudu  místní sítě, což má za následek nefunkčnost lokální wi-fi. Veškerou e-mailovou komunikaci opět provádíme prostřednictvím satelitního telefonu.“ - 22. 5. 2015 - kpt. Mgr. Nicole Zaoralová


Zprávy z Nepálu k 20. květnu 2015 (14:00 SELČ) - Fotografie 

 
K dnešnímu dni 20. května bylo celkem ošetřeno 872 pacientů. V průměru v těchto dnech ošetří český tým mezi 30 a 40 pacienty. Při ošetřování pacientů výrazně pomáhá skutečnost, že se místní děti učí anglicky a mnohdy zajišťují komunikaci se svými rodiči. „Nejvíce nám zde pomáhá čtrnáctiletý chlapec Suraj, který u nás obětavě tráví své volno a výborně překládá z nepálštiny do angličtiny.“ Popisuje jeden ze členů trauma týmu. Život v postižené oblasti se vrací do normálu. Vzhledem k blížícímu se monzunovému období si lidé budují přístřešky a starají se o úrodu. Základním stavebním materiálem pro výrobu těchto přístřešků jsou plachty a vlnitý plech. Některé domy již rozebírají a připravují si stavební materiál pro obnovu. Teplota v oblasti je již hodně vysoká, ve stínu dosahuje až 36°C. Všichni členové týmu jsou zdraví a v pořádku. Úspěšně pokračují v poskytování pomoci
 
Jednání v Nepálu  - Z Prahy dne 18. 5. 2015 Oldřich Klegr, Český zdravotnický tým
 
Zprávy z Nepálu k 19. květnu 2015 (14:00 SELČ)
Dnes bylo ošetřeno 44 pacientů na základně v Melamchi a 24 pacientů mobilním týmem ve městě Dubachaur. Na toto místo byli vysláni 2 lékaři, 2 sestry a 2 hasiči na žádost zástupkyně organizace Save the Children - Nepal Emergency Respons paní Claire Ferrer. 2 pacienti museli být s českou asistencí převezeni do nemocnice ve městě Dhulikhel. Celkový počet ošetřených pacientů českým trauma týmem od 1. května 2015 (po přepočtení) je 838.
Text pro informování blízkých členů týmu: Všichni členové týmu jsou zdraví a v pořádku. Úspěšně pokračujeme v poskytování pomoci při denní teplotě 32°C ve stínu, oblačné obloze bez deště.
 
Informace o trauma týmu dne 18. května k 14:00 SELC
Celkem bylo během dne ošetřeno 35 osob. Základnu navštívil zástupce organizace Save the Children a Royal Army, kterým byli předány informace o týmu, jeho nasazení a domluvena spolupráce při příjmu pacientů. Všichni členové jsou v pořádku.
 
Nedělní zprávy z Nepálu dne 17. května 2015 24:00
Celkem bylo během neděle ošetřeno 37 osob. V průběhu dne základnu v Melamchi  navštívil koordinátor mezinárodního zdravotnického týmu, zástupce Světové zdravotnické organizace a reportér Českého rozhlasu.
 
Aktuální informace  z Prahy 17. 5. 8:00
Letadlo převážející střídající členy týmu (13 příslušníků HZS ČR, 1 tlumočníka a 4 zdravotníky z FN Brno) a evakuované (3 Čechy a 10 občanů EU) přiletělo v 1. hodinu ráno 17. 5. na vojenské letiště do Kbel. Brněnská část týmu byla převezena jednotkou HZS Jihomoravského kraje do Brna. Zbývající členové týmu a část evakuovaných osob byli převezeni na jednu z pražských hasičských stanic. Zde si evakuované osoby převzali zástupci velvyslanectví nebo jim bylo nabídnuto ubytování v Praze.
 
Aktuální informace z Melamchi 17. 5. 8:00
Během dne bylo trauma týmem ošetřeno celkem 23 pacientů, z toho 3 osoby ošetřil mobilní tým ve městě Keureni. V 18. hodin dorazili střídající členové týmu z letiště  do Melamchi a ve 21. hodin byla vyložena i vozidla s materiálem.
 
16. 5. 2015 v 13:45 SELČ odlétl z Káthmándú armádní speciál do Prahy. Na palubě byli kromě 13 členů trauma týmu a jejich tlumočníka také 3 Češi  a 10 občanů Evropské unie (2 Francouzi, 2 Poláci, 2 Britové, 1 Španěl, 1 Slovinec, 1 Dán, 1 Švéd), kteří byli evakuováni z Nepálu. Plánovaný přílet letadla do Prahy je 17. 5. v 1. hodinu ráno.
 
16. 5. 2015 v 00:30 hod. odletělo vojenské letadlo z letiště Praha – Kbely se členy střídajícího týmu směr Nepál.
 
 
Informace o českém týmu v Nepálu ze dne 15. května 2015
Dnes bylo ošetřeno celkem 37 osob, z toho 3 osoby mobilním týmem v obci Keureni. 14 členů trauma týmu odcestovalo do hlavního města Káthmándú na letiště. Ing. Miroslav Lukeš se vrátil ve večerních hodinách zpět do České republiky. Zpráva pro blízké týmu: Všichni jsou zdraví a v pořádku.
 
Zpráva od trauma týmu v Nepálu ze dne 14. května
Ve městě Melamchi v regionu Chautara pokračovala činnost předsunutého zdravotnického zařízení a probíhal příjem a ošetřování pacientů. V průběhu dne 14. května bylo trauma týmem ČR ošetřeno celkem 31 osob z řad místního obyvatelstva. Čeští lékaři navázali úzkou spolupráci i s americkým záchranným týmem. Na žádost americké strany vyrazil český tým do obce Keureni, kde převzal 4 pacienty a převezl je na naši základnu. 2 pacienti  byly po ošetření propuštěni a 2 pacienti zůstali v ošetřování. Trauma tým se připravuje na střídání 14 svých členů.
Z Prahy poletí 14 nových členů tramu týmu a 4 osoby z Českého červeného kříže doprovázející jejich materiální humanitární pomoc. ČČK veze do Káthmándú zdravotnický materiál a léky. Dále armádní letoun přepraví nové zásoby zdravotnického materiálu, léků a dalšího technického vybavení pro trauma tým. Plánovaný odlet z České republiky je 16. května ve 00:30 hod. ráno z letiště Kbely.
 
Operační a informační středisko MV-generálního ředitelství HZS ČR též udržovalo spojení s Ing. Miroslavem Lukešem, členem vyhodnocovacího a koordinačního týmu Evropské unie, který působil od 29. dubna v Nepálu a v dnešních ranních hodinách zahájil návrat do České republiky.
 
 
Zprávy od českého trauma týmu v Melamchi ze dne 13. května 2015
Dnes bylo ošetřeno celkem 23 pacientů. Čeští lékaři se podíleli na převozu vážně zraněné pacientky a na jejím předání k leteckému transportu.
Český trauma tým obdržel informaci od velvyslanectví v Dillí, které v souvislosti s včerejším zemětřesením navrhuje prodloužení činnosti našich lékařů o 7 – 14 dní. Na základě této informace a doplňujících zpráv od honorárního konzula p. Višnua, byl proveden průzkum lokalit navrhovaných nepálským ministerstvem zdravotnictví k možnému působení. Dosavadním průzkumem bylo zjištěno, že lokality Panchkhal a Dhulikhel nejsou vhodné.
Text pro informování rodin a blízkých členů týmu: Všichni členové týmu jsou zdraví a v pořádku. Tým pokračuje v ošetřování obyvatel.
 
Zprávy od našeho trauma teamu ze dne 12. května 2015
Celkem bylo za úterý ošetřeno 26 osob. V 09:05 hod. postihl Nepál otřes o síle 7,2 Magnitudo, činnost týmu nebyla narušena a modul byl připraven na zvýšený příjem zraněných. Mobilní tým provedl průzkum v blízkosti základny ve městě Melamchi, odkud transportoval pacientku s poraněním bederní páteře. Tým dále přijal informace o neprůjezdných komunikacích od týmů nasazených v oblasti. Všichni členové týmu jsou zdraví a v pořádku.
 
Aktuální situace z Nepálu po velkých otřesech k 12. 5. 2015 10:00
Dnes zasáhlo Nepál další zemětřesení. Otřesy měly sílu 7,4 stupně Richterovy škály. Předpokládané jsou škody na budovách i ohrožení lidských životů. Český trauma tým, který na místě působí již od 30. dubna 2015, zaznamenal velmi silné otřesy také v místě jejich nasazení. Záchranáři se již ozvali do České republiky a potvrdili, že jsou všichni v pořádku, stejně tak i vybavení. Lékaři i přes další otřesy intenzivně pokračují v ošetřování zraněných a připravují se na příliv většího počtu zraněných.
Česká republika připravuje vyslání letadla do Nepálu, které by odvezlo členy trauma týmu zpět domů a na místě by vyložilo materiální humanitární pomoc Českého červeného kříže (zdravotnický materiál). Po dnešní další vlně otřesů se ale bude jednat o prodloužení jejich pobytu. Pak by letadlem letělo další vybavení pro zabezpečení fungování zdravotnické jednotky. O tom, jaká varianta bude zvolena, se rozhodne v následujících hodinách, podle aktuálních zpráv z místa.
 
Zprávy z Nepálu ze dne 11. května 2015
V nočních hodinách  vzbudil členy týmu intenzivní déšť a bylo nutné provést zajištění základny. Napršelo více než 20 mm. V návaznosti na horšící se počasí, byl vybudován také odvodňovací systém. Na základnu se dostavila zástupkyně District Health Officer Dr. Bhandariho, zástupce World Health Organization Dr. Nirmal a místní vedoucí lékař Dr. Sapkota se svou zástupkyní. Z jednání vyplynulo, že vzhledem k minimálnímu počtu ošetřovaných úrazů není již další nasazení českého trauma týmu efektivní. Tým také navštívila a o činnost týmu se zajímala zástupkyně „Člověka v tísni“. Celkem bylo v pondělí ošetřeno 32 pacientů. Nové fotografie naleznete zde.
 
 
Dnes nebyl vyslán mobilní tým. Z důvodu výpadků dodávek z elektrické rozvodné sítě suplovala týmová elektrocentrála dodávky elektřiny do zdravotnického zařízení (Primary Medical Care Centre) v sousedství. Lékaři si dnes museli poradit se zvláštním případem, kdy ošetřovali 12tiletého chlapce s duševní zřejmě posttraumatickou stresovou poruchou. V neděli padl teplotní rekord 38 °C ve stínu.
 
Sobota 9. května 2015
Krátce po půlnoci vzbudil členy týmu intenzivní déšť (napršelo více než 25 mm) a bylo nutné neprodleně provést zajištění základny. Voda se bohužel dostala i do zdravotnických stanů a způsobila škody na materiálu, které personál odstraňoval až do ranních hodin. Ráno byla základna týmu připojena na veřejnou rozvodnou sít a bylo možné pozastavit zásobování elektřinou z elektrocentrály. Mobilní zdravotnický tým (2 lékaři, 2 sestry, 2 hasiči a velitel týmu) se zástupcem odjeli hned ráno do obce Mahankal ošetřovat raněné. Dále byl proveden průzkum v dalších třech okolních obcích, ale naštěstí zde nebylo třeba poskytnout zdravotní péči. Během soboty bylo ošetřeno celkem 27 pacientů. Členové trauma teamu vzkázali svým přátelům a blízkým: „Všichni jsme zdraví a v pořádku. V noci a ráno jsme zažili silný déšť, který nás zaměstnal úklidem tábora a stanů. Pokračujeme v ošetřování obyvatel a provádíme průzkum vytipovaných lokalit.“
 
Pátek 8. května 2015
Během pátku bylo ošetřeno celkem 65 pacientů. Mobilním zdravotnickým týmem (tentokrát ve složení jeden lékař, jedna sestra, jeden hasič a velitel týmu) v obci Timbu bylo ošetřeno 16 zraněných, dalších 9 pacientů bylo ošetřeno cestou zpět na základnu.
Při návratu týmu bylo zjištěno, že v obci Mahankal je zřícené zdravotnické zařízení (Primary Health Care Cente), chybí zde lékař a je potřeba zde ošetřit cca 50 pacientů denně. Z výše uvedených důvodů bylo rozhodnuto, že v následujících dnech bude český mobilní zdravotnický tým vyslán právě sem. Průzkumný tým se vydal do vesnice vzdálené asi 4 km od Mahankalu, aby zjistil, zda tam jsou také ranění.
Od novozélandského týmu obdrželi čeští lékaři informace o šíření průjmových onemocnění ve vesnicích Phartung (15 nakažených), Ichok (30 nakažených), Jyamire a Timbu. Další mobilní tým byl na žádost místního starosty vyslán do obce Daduwa, kde byli ošetřeni tři pacienti a jeden transportován na základnu Melamchi k zajištění rentgenového vyšetření. Celkem bylo k tomuto dni ošetřeno 450 pacientů, z toho 107 pacientů mobilním zdravotnickým týmem.
 
Čtvrtek 7. května 2015
Tento den bylo k 16 hodině ošetřeno 61 pacientů. Část týmu opět založila zdravotní ambulanci, která ve spolupráci s novozélandským zdravotnickým týmem a místním překladatelem ošetřila 7 pacientů. Mobilní zdravotnický tým (2 lékaři, 2 sestry, 2 hasiči a velitel týmu) působil v obci Timbu. Zdejší pacientka se závažným řezným poraněním na dolní končetině byla po konzultaci s lékařem týmu převezena spolu s příbuznými k finálnímu ošetření do základny v Melamchi. Znovu byl vyslán průzkumný tým do oblasti Baruwa, po třech hodinách byl však průzkum ukončen a tým se vrátil zpět na základnu. Ve večerních hodinách byl uskutečněn za asistence českých lékařů urgentní převoz pacientky k ošetření. K tomuto dni bylo ošetřeno celkem 385 pacientů, z toho 81 pacientů mobilním zdravotnickým týmem.
 
Práce českého trauma teamu v Nepálu pokračuje v duchu předcházejících dní (zpráva ze dne 6. května 2015)
Během včerejška bylo ošetřeno celkem 74 osob. Základna je stále rozvinuta ve městě Melamchi a včera zde navštívil záchranáře český ambasador a konzul. Společně plánovali činnosti a nasazení v následujících dnech. Mobilní tým byl nasazen ve městě Timbu, kde bude pravděpodobně působit i dnes.
 
Informace z Nepálu ze dne 5. května 6. 5. 2015
 
Informace z Nepálu ze dne 4. května 5. 5. 2015
 
Trauma team má v Nepálu plné ruce práce  4. 5. 2015 13:00
 
Informace z Nepálu k 3. 5. 2015 15:00 SELČ včetně fotografií z Melamchi
 
Informace přímo z Melamchi k 2.5 14:00 SELČ od styčného důstojníka trauma teamu Petra Nováka
 
Trauma team zahájil svou činnost 2. 5. 2015 8:40
Mobilní část trauma teamu ve složení 2 lékaři, 2 sestry, 2 hasiči, tlumočník a velitel zahájil svou činnosti v 05:00 hodin středoevropského letního času. Zbytek týmu sídlící v areálu nemocnice bude připraven poskytovat pomoc od 11:00 středoevropského letního času.  Transport těžce zraněných zajistí místní armáda terénními vozidly. Dle hlášení VGHMU bylo v Nepálu zaznamenáno další menší zemětřesení o síle 4,6 Magnitudo. Existuje zde možnost zborcení již narušených staveb.
 
Trauma team staví základnu v areálu nemocnice, plk. Lukeš odjíždí do nejpostiženější oblasti 1. 5. 2015 18:50
Trauma team dorazil do města Melamchi a staví si základnu v areálu nemocnice. Všichni členové týmu jsou v pořádku. Člen koordinačního týmu EU plk. Lukeš se zúčastnil jednání na nepálském ministerstvu zdravotnictví a v sídle OSN. Jeho hlavním cílem bylo najít uplatnění pro evropské humanitární týmy, což se mu také podařilo (konkrétně našel uplatnění pro český, italský a německý humanitární tým). Zítra odjíždí plk. Lukeš do mezinárodního štábu pro koordinaci zahraniční pomoci ve městě Gorkha, které je nejpostiženějším místem v Nepálu, a kde koordinace pomoci vázne.
 
Město Melamchi je cílovou destinací našich záchranářů v Nepálu 1. 5. 2015 13:30
České záchranáře čeká 3 hodinová cesta do města Melamchi v regionu Chantara, kde bude místo jejich nasazení. Dopravu týmu a jejich průvodce na místo zajistila konzulka z Dillí. U města Melamchi jsou vytipovány tři lokality k umístění tábora a zdravotnické jednotky. Odsun těžce zraněných byl ujednán s nepálským ministerstvem zdravotnictví.
 
Telefonní linky do Nepálu jsou zprovozněny (informace pouze pro novináře) 1. 5. 2015 13:20
Každý den od 15:00 do 16:00 hodin středoevropského letního času mohou novináři využít telefonní linku: 00 9779 808 167 403 na velitele trauma teamu nebo jeho zástupce. Kontakt  na Ing. Miroslava Lukeše, českého člena koordinačního týmu EU v Nepálu, je na vyžádání u tiskové mluvčí.

Město Melamchi je předběžným cílem českých záchranářů v Nepálu 1. 5. 2015 7:40
Předběžné místo nasazení českého trauma teamu je  město Melamchi v regionu Chantara, které je vzdálené cca 40 km od hlavního města a leží ve výšce 1500 m. n. m.

Český tým zůstává v Káthmándú ještě jeden den 30. 4. 2015 14:30
Český trauma team zůstane ještě jednu noc do pátku 1. 5. 2015 v Káthmándú a čeká na určení vhodné lokality nasazení.

V Nepálu působí i český člen koordinačního týmu EU 30. 4. 2015

Čeští záchranáři v Káthmándú jsou připraveni vyjet na místo určení 30.4.2015

Český trauma team se přesouvá z indického Dillí do nepálského Káthmándú 29.4.2015

Český tým záchranářů už odletěl do Káthmándú 28.4.2015

Český trauma team stále čeká na povolení k přistání v Káthmándú 28. 4. 2015

 


Česká republika vysílá do Nepálu lékaře a hasiče

27. 4. 2015 (Nicole Zaoralová) - Vláda České republiky dnes schválila uvolnění částky 20 miliónů Kč na pomoc oblastem postiženým víkendovým zemětřesením v Nepálu. Česká pomoc bude mít podobu vyslání předsunuté zdravotnické jednotky, tzv. trauma teamu. Seismický jev o síle 7,9 Magnitudo byl nejhorší za posledních 80 let v této oblasti, o život přišlo už přes 3700 lidí a dalších 6500 je zraněno. 
 

Traumateam ČR je mobilním posilovým zdravotnickým útvarem určeným k poskytování chirurgické, traumatologické a resuscitační a specializované péče poraněným a postiženým na místě hromadného neštěstí nebo katastrofy v rámci mezinárodní humanitární pomoci v zahraničí, tzv. předsunutá zdravotnická jednotka. Byl vytvořen ve spolupráci Ministerstva zdravotnictví ČR, MV-generálního ředitelství HZS ČR a Fakultní nemocnice Brno.
 
Traumateam je složen z 34 členů, z toho bude 9 lékařů a 10 zdravotních sester z Fakultní nemocnice Brno a 14 příslušníků HZS hl. m. Prahy (členů USAR týmu). Se skupinou poletí také tlumočník/průvodce. Celá skupina by měla odletět ještě dnes v noci a zůstat na místě minimálně 14 dní.
 
Jednotka traumateamu pracuje ve stanech a je tvořena pracovišti triáže, kde probíhá příjem, třídění a primární vyšetření poraněných dvěma ambulancemi, které slouží pro ošetření menších a lehkých poranění, dvěma jednotkami intermediární péče, kde jsou ošetřováni a sledováni pacienti se závažnějšími poraněními, skladem a místem pro přípravu poraněných k odsunu. Členové traumateamu  plní úkoly při prvotním třídění pacientů a postižených na místě mimořádné události, na pracovištích zajišťují jejich primární urgentní ošetření, stabilizaci celkového stavu a přípravu k přesunu do místního zdravotnického zařízení k definitivnímu ošetření a dalšímu léčení.
 
Logistickou část Traumateamu ČR tvoří členové USAR odřadu (Urban search and rescue team) Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy, kteří budou zdravotníkům poskytovat logistickou, technickou a velitelskou podporu. To v praxi znamená, že na místě mají na starost celkové velení, koordinaci, komunikaci s místními úřady i mezinárodními organizacemi, zajišťují ubytování, přípravu a výdej stravy, polní toalety a sprchy, velitelské stanoviště a všeobecné zapojení do záchranných prací v místě mimořádné události, pozemní přepravu osob a materiálu, technickou podporu v průběhu mise a pomoc s transportem pacientů uvnitř polní zdravotnické jednotky.
 
Kompletní zdravotnický a technický materiál Traumateamu je uložen ve Skladovacím a opravárenském zařízení MV-GŘ HZS ČR ve Zbirohu. Zde je již v tuto chvíli materiál nakládán a bude převezen do Prahy.  
 
HZS Jihomoravského kraje zajistí přepravu lékařů a sester spolu s materiálem do Prahy. Během následujících 2 hodin vyjede do Prahy autobus a doprovodný nákladní automobil.
 
Celý Traumateam bude soustředěn na stanici HZS hl. m. Prahy ve Strašnicích, odkud bude odjíždět na letiště. Mezi 20,00 – 21,00 hodinou bude novinářům umožněno se s týmem před odletem potkat. Přístup na stanici bude možný pouze po předešlé akreditaci tiskové mluvčí HZS Hl. m. Prahy, Pavlíně Adamcové na telefonu 603 213 447.
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

 

 

Odkazy do noveho okna

IMG_20150427_195806

IMG_20150427_195806 

Detailní náhled

IMG_20150427_205020

IMG_20150427_205020 

Detailní náhled

IMG_20150427_205044

IMG_20150427_205044 

Detailní náhled

IMG_20150427_205048

IMG_20150427_205048 

Detailní náhled

IMG_20150427_205419

IMG_20150427_205419 

Detailní náhled

IMG_20150427_205427

IMG_20150427_205427 

Detailní náhled

IMG_20150427_205434

IMG_20150427_205434 

Detailní náhled

zp150427Pa01

zp150427Pa01 

Detailní náhled

zp150427Pa02

zp150427Pa02 

Detailní náhled

zp150427Pa05

zp150427Pa05 

Detailní náhled

zp150427Pa07

zp150427Pa07 

Detailní náhled

zp150427Pa09

zp150427Pa09 

Detailní náhled

zp150427Pa10

zp150427Pa10 

Detailní náhled

zp150427Pa12

zp150427Pa12 

Detailní náhled

zp150427Pa15

zp150427Pa15 

Detailní náhled

zp150427Pa15-81-61

zp150427Pa15-81-61 

Detailní náhled

zp150427Pa17

zp150427Pa17 

Detailní náhled

zp150427Pa19

zp150427Pa19 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem