HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Černý kouř se nesl nad Vizovicemi na Zlínsku

(16.9.2018) Na hustý černý dým nad Vizovicemi upozornili místní občané. Dobrovolní hasiči z Vizovic a Zádveřic - Raková a profesionální hasiči ze stanice Zlín vyjeli do Vizovic do místní části zvané Janova hora, odkud šel dým z již nepoužívaného sportovního hřiště. 

Na místě hasiči průzkumem zjistili, že zde hoří staré doskokové matrace. Hasiči ihned nasadili celkem čtyři proudy a v dýchací technice požár hasili. Po lokalizaci požáru požářiště postupně rozebírali a molitan postupně prolévali vodou.

Na místo byl povolán i vyšetřovatel příčin požárů. Ten šetřením zjistil, že zde byli dva mladíci a jeden z nich kouřil. Nedopalek poté hodil do prostoru doskočiště, kde se krátce na to vzňaly doskokové molitany. Sami se snažili požár uhasit, což se jim nepodařilo, a tak volali tísňovou linku hasičů 150. Příčinou požáru tedy byla nedbalost při kouření. Vzhledem k tomu, že se jedná o již zrušené hřiště, nedošlo zde ke škodě na majetku.

Nakonec hasiči místo zkontrolovali termokamerou a poté se vrátili zpět na své základny. Na místě zůstali na dohlídku místní hasiči z Vizovic.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem