HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

„Černé“ pondělí pod dálničním mostem u Ejpovic

Během pěti hodin v zatáčce nájezdu na dálnici ve směru na Prahu postupně havarovalo pět aut.  

3Fotogalerie zde.
V pondělí 27. května 2013 vyjeli hasiči celkem třikrát k dopravním nehodám, postupně na místě havarovalo 5 aut. Všechny nehody se staly v prudké zatáčce dálničního nájezdu u Ejpovic ve směru na Prahu. V místě je za mokra povolena nejvyšší rychlost 60 km v hodině. Naštěstí se všechny nehody obešly bez zranění.
 
K první nehodě vyjeli hasiči v 10:43 hodin. Na místě zjistili, že osobní auto se nachází mimo komunikaci, posádka vyvázla bez zranění a z vozidla nic neuniká.
 
Během sepisování administrativních náležitostí (v 11:10 hodin) na místě v příkopu skončilo druhé osobní auto. Tato nehoda se též obešla bez zranění. Došlo ale k proražení vany a z vozidla unikly pohonné hmoty. O tři minuty později se stala na tom samém místě třetí nehoda – i tentokrát naštěstí bez zranění i bez úniku provozních kapalin.
 
Hasiči pomohli s naložením dvou havarovaných aut na odtahové služby, zasypali uniklé provozní kapaliny. Místo události hasiči předali policii.
 
V 13:52 hodin hasiči vyjeli na dálniční nájezd podruhé. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Řidič vyvázl bez zranění, nebylo potřeba ho vyprostit. Hasiči pomohli odtahové službě naložit vozidlo.
 
V 15:36 hodin na tom samém místě havarovalo další vozidlo. Řidička vyvázla bez zranění, z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.
 
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Rokycany
HZS Plzeň-Střed

vytisknout  e-mailem