HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Centrum Brna dnes patřilo požárnímu sportu

(26.8.2016) 45. Mistrovství České republiky v požárním sportu družstev HZS České republiky a 63. Mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu.  

Přímo v centru krajského města Jihomoravského kraje bylo dnes v jednu hodinu odpoledne zahájeno Mistrovství ČR v požárním sportu. Mistrovství se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a primátora statutárního města Brna Petra Vokřála od pátku 26. 8. 2016 do neděle 28. 8. 2016.

První soutěžní disciplinou třídenního sportovního klání nejlepších profesionálních, dobrovolných a podnikových hasičů byl výstup do 4. podlaží cvičné věže. Její konstrukce vyrostla v minulých dnech přímo v centru Brna na náměstí Svobody.

Do bojů o medaile se pustili i profesionální hasiči reprezentačního týmu HZS Zlínského kraje. Ti sice v první z disciplín celé sportovní akce na medaile nedosáhli, mezi 126  startujícími profesionálními hasiči se ale neztratili a všichni skončili v první polovině startovního pole. Nejlepším z našich reprezentantů byl na 12 místě Marek Tykal, na 26 místě se umístil Petr Vaculín a na 27 místě Radek Šuba. Umístění dalších členů družstva a další informace o celém mistrovství najdete na webu www.mrps2016.cz .

Po ukončení soutěže ve výstupu na cvičnou věž následovalo v 18.00 hodin slavnostní zahájení mistrovství a vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií výstupu na cvičnou věž.

Autor por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem