HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Centrální stanici si prohlédly stovky návštěvníků.

Profesionální hasiči centrální stanice Zlín se připojili k dnešnímu Mezinárodnímu dni archivů. 

Desátou hodinou ranní se otevřela výjezdová vrata centrální stanice profesionálních hasičů ve Zlíně na Přílucké ulici. Zlínští profesionálové tak podpořili Mezinárodní den archivů, jehož pořadatelem byl Státní okresní archiv Zlín – Klečůvka. Že se k akci připojili i profesionální hasiči, nebylo náhodou. Tématem dnešního dne byli totiž HASIČI.
 
Přímo před brány centrální stanice dopravovaly po celý den všechny návštěvníky historické autobusy speciální linky Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice, s.r.o., která byla dalším spoluorganizátorem akce. Centrální stanice byla jednou ze zastávek mezi vozovnou dopravní společnosti a areálem archivu v Klečůvce.
 
A co bylo u profesionálních hasičů k vidění? V prostoru garáží si mohli všichni zájemci prohlédnout současnou zásahovou techniku zastoupenou cisternovými vozy, výškovou technikou, terénním speciálem hasičů – lezců, technicko – chemickým speciálem a nosiči požárních kontejnerů. Mezi zaparkovanou technikou se pak mohli všichni „osahat“ například vyprošťovací zařízení, chemické a potápěčské obleky nebo další zařízení a výbavu jednotek. Zájemci si také mohli odzkoušet i zásahové obleky. Na nádvoří stanice pak byly k vidění i technický kontejner nebo kolový nakladač. Část této moderní techniky a vybavení byla pořízena v posledních letech v rámci realizace projektů Integrovaného operačního programu EU.
 
Pro část návštěvníků se neplánovaným zpestřením stal také „ostrý“ výjezd hasičů k hlášené události.
 
Akce se zúčastnili také dobrovolní hasiči, kteří si připravili pro všechny zájemce ukázky současné a historické techniku přímo v Klečůvce.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem