HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čarodějnice pohledem středočeských hasičů

Máme za sebou magickou noc, kdy jsme pálením ohňů na svých zahradách slavili příchod jara. Letošní oslavy se po dvouleté pauze mohly konat na veřejných místech a lidé se mohli setkat u společných velkých ohňů a opéct špekáček se svými přáteli. Vzhledem k tomu, že jsme i letos apelovali na občany, aby všechna svá pálení zodpovědně nahlásili, bylo v našem kraji k 17. hodině evidováno 2651 spalování látek přírodního charakteru, které bude probíhat právě v sobotu 30. dubna večer. Mapa středočeského kraje se díky tomu pokryla symboly pro ohlášené pálení. 

I přes tato mnohá nahlášení se ani letos středočeští hasiči nevyhnuli planým výjezdům. Ty byly celkem čtyři, kdy hasiči i přes správné nahlášení v určeném místě nic nenašli. V patnácti případech také vyjížděli hasiči k událostem, kdy volající uvedl, že vidí, většinou z dálky, velké plameny. Po příjezdu k danému místu však jednotky nejčastěji zjistily, že jde o pálení, které je řádně nahlášené a pod kontrolou.

Kromě planých výjezdů hasiči vyjeli v osmnácti případech k požárům. Z toho šestkrát šlo o požár opadu nebo řádně nedohašené ohniště. Na Příbramsku jsme zaznamenali za uplynulý večer více požárů kontejnerů na odpad – celkem tři.

Kromě požárů a planých poplachů museli hasiči řešit také další události spojené s jejich činností. Co se počtu výjezdů týká tak za uplynulou noc byl určitě vyšší, než bývá běžné. Pro srovnání v časovém úseku od sobotní osmnácté hodiny do nedělní sedmé hodiny ranní vyjeli středočeští hasiči celkem k 53 událostem. Za stejné časové období minulý týden to bylo 16 událostí.

 por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 -  jeden z planých poplachů

001 - jeden z planých poplachů 

Detailní náhled

002 - pálení čarodějnic

002 - pálení čarodějnic 

Detailní náhled

003 - shořelý kontejner na tříděný odpad

003 - shořelý kontejner na tříděný odpad 

Detailní náhled

Graf s událostmi

Graf s událostmi 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem