HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bronzový mistr světa ve veslování je profesionálním hasičem v Pardubicích

Máte rádi sport? Konkrétně veslování? Pokud ano, tak vám nemohlo uniknout, že se v posledních dnech opravdu hodně skloňovalo jméno Milan Viktora.

Milan Viktora se totiž na Mistrovství světa ve veslování v Račicích umístil na krásném 3. místě. Pro nás je to o to významnější, že Milan Viktora je příslušníkem HZS Pardubického kraje a jsme na něj pyšní.

Jediný cenný kov na domácím kanále vytvořila dvojka bez kormidelníka lehkých vah Milan Viktora a Jiří Kopáč. Ani jeden se již nevěnuje veslování profesionálně. Jednatřicetiletý Milan Viktora stejně jako Kopáč přestali vrcholově veslovat před pár lety. Milan Viktora je profesionálním hasičem v Pardubicích.

Musíme ale říci, že parťáci dokonce těsně před cílem drželi stříbrnou pozici ještě před Maďary, možná si mohli pomyslet i na zlato. Každopádně bronzová medaile z mistrovství světa je báječný úspěch!

„Trénink byl hodně složitý. Jeden den sloužím čtyřiadvacet hodin na směně v Pardubicích a poté mám dva dny volno,“ vysvětluje Milan Viktora. Milan má rodinu a krásné dvě malé děti.  „Dojížděl jsem na trénink do Prahy, bylo to náročnější, ale s Jirkou Kopáčem jsme to nakonec zvládli. Poslední tři týdny jsem trénink zintenzivnil, ale nakonec to klaplo,“ říká šťastný Viktora.

Trénovali jsme opravdu hodně. „V práci chodím na trenažér a do posilovny. Každý den chodím běhat. S profesionálním veslováním jsem skončil před čtyřmi lety. Dva roky jsem vůbec nevesloval. Loni na podzim jsem si ale koupil loď, protože mně to prostě chybělo. Mám veslování rád, člověk si přitom vyčistí hlavu. Pak se mi ozval Jirka Kopáč, jestli nezkusíme dvojku a já jsem hned kývnul. Dopadlo to dobře,“ dodává skvělý, úspěšný, a navíc skromný Milan.

Foto: archiv Milana Viktory.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Milan Viktora - hasič

Milan Viktora - hasič 

Detailní náhled

Milan Viktora3

Milan Viktora3 

Detailní náhled

Milan Viktora2

Milan Viktora2 

Detailní náhled

Milan Viktora1

Milan Viktora1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem