Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno - 12. - 13. 9. 2018 IMZ personalistů

V těchto dnech se v prostorách přednáškového sálu na ŠVZ HZS ČR sešlo na 40 příslušníků a občanských zaměstnanců k instrukčně metodickému zaměstnání týkající se personalistiky v rámci HZS ČR. 

20180912 obr. 01.jpgJednání zahájil plk. Mgr. Petr Vojtíšek, letos nově ve funkci vedoucího oddělení personálního a vzdělávání. Představil personálních změny týkajících se nových pracovníků oddělení a organizačních změn, kdy ŠVZ HZS ČR Frýdek-Místek organizačně přešel pod vedení SOŠ PO a VOŠ PO.
Dále se probíraly otázky z oblasti kurzů pro příslušníky HZS ČR, což je odborná způsobilost, jejich prodloužení, nabídka více možností odborných způsobilostí, zrušení pořadové přípravy a informace o vzniku poradní komise pro vzdělávání pro GŘ HZS ČR.
Příslušníci z řad zástupců z generálního ředitelství HZS ČR přednesli nové informace z oblasti vzdělávání, problematiky kurzů a problematiky zadávání kvalifikací. Také upřesnili požadavky při zasílání přihlášek do kurzů, řešení častého odhlašování či neúčasti příslušníků v kurzech.
Zástupci z oblasti IT představili novou aplikace Centrální evidence odborné způsobilosti a s tím plánované změny, kdy se předběžný termín uvedení do provozu předpokládá na listopad 2018.
Dopolední část druhého dne byla věnována odpovědím na konkrétní otázky a svůj prostor dostala i diskuse k procesu skutečného průběhu lékařských prohlídek pod vedením Mgr. Dany Středulové,  osoby pověřené výkonem funkce ředitelky Zdravotnického zařízení Ministerstva vnitra.


Martina Davidová

Odkazy do noveho okna

20180912 obr. 02

20180912 obr. 02 

Detailní náhled

20180912 obr. 03

20180912 obr. 03 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem