HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bouřkové počasí zaměstnávalo Královéhradecké hasiče

Déšť nezpůsobil větší škody na majetku. 

   Od čtvrteční šesté hodiny odpolední až do pátečního rána řešili Královéhradečtí hasiči asi padesát událostí souvisejících s přívalovými dešti a silným větrem. Většinou se jednalo o odstraňování a likvidaci stromů a větví spadlých na pozemní komunikace.
   Nejvíce práce měli hasiči na Trutnovsku a Rychnovsku, zasahovali ovšem po celém kraji.  Na některých místech spolupracovali s pohotovostní službou energetiků. Bylo tomu tak například v Rychnově nad Kněžnou nebo Bílém újezdu na Rychnovsku, kde došlo k přetržení drátů elektrického vedení a jejich pádu do silnice. V Dolních Lysičinách na Trutnovsku zase spadl na dráty elektrického vedení vzrostlý strom. Ve Velkém Třebešově na Náchodsku poškodila spadlá větev ze stromu dodávku.
   Profesionální hasiči z Trutnova a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Pece pod Sněžkou, Svobody nad Úpou, Mladých Buků, Horního Maršova a Malé Úpy se ve čtvrtek po šesté hodině odpoledne sjeli u požáru střechy domu v Horní Malé Úpě, který pravděpodobně vznikl po úderu bleskem. Střechu a štít domu se naštěstí podařilo včas uhasit, hasiči poté štít domu rozebrali, aby odhalili a dohasili případná další ložiska požáru. Vyšetřovatel stanovil předběžně vzniklou škodu na sto tisíc korun. Blesk podle svědků udeřil také do stromu v Doudlebách nad Orlicí na Rychnovsku, také zde hasiči strom odstranili. Kromě výše uvedených událostí déšť ani vítr naštěstí nezpůsobily větší škody.
   Všechny události se obešly bez zranění občanů i zasahujících hasičů. 

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

vytisknout  e-mailem