HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bouřka – výjezdy, které způsobilo počasí

V souvislosti s hydrometeorologickou situací jsme na celém území hlavního města Prahy řešili od 21 hodin zhruba 40 případů.  

Ve většině případů jsme vyjížděli k popadaným stromům a větvím na komunikace, nebo nalomeným větvím, které hrozily pádem. To bylo například na Smíchově, v Motole, na Malé Straně či Braníku. V okrajových částech Prahy jsme požádali o výpomoc při odstraňování stromů a větví jednotky Sboru dobrovolných hasičů, např. v Kolovratech, Uhříněvsi, Královicích nebo Horních Měcholupech.
 
Několikrát jsme odčerpávali vodu – voda byla například na Barrandovském mostě v myší díře směrem na Strakonickou, v Pařížské ulici na Starém Městě, ve výtahové šachtě v Sázavské ulici na Vinohradech nebo v zatopené kotelně na Žižkově v ulici Koněvova. Čerpalo se také v ulici Chlumecká pod tubusem metra nebo přímo ve stanici metra Na Můstku.
 
Požár, který byl způsobený díky počasí, jsme zaznamenali pouze dvakrát, a to požár trafostanice v ulici V Holešovičkách a požár elektrické lampy veřejného osvětlení v Jabloňové ulici v Záběhlicích.
 
Ze čtyřicítky případů se tři krát jednalo o planý poplach.

vytisknout  e-mailem